Hlavní navigace

SugarSync pro iOS přináší řadu novinek

19. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Aplikace cloudového úložiště SugarSync pro iOS v nové verzi přináší automatickou zálohu videí a fotek, streamování videí z cloudu, vylepšenou synchronizaci a další zajímavosti.

Pro uživatele cloudového úložiště SugarSync je k dispozici nová verze aplikace pro zařízení iPhone, iPad a iPod Touch z dílny společnosti Apple. Na seznamu novinek figuruje například automatická záloha fotek a videí pořízených mobilním zařízením do cloudového úložiště. Aplikace pro Android totožnou funkci získala již dříve.

Fotky a videa mohou být z cloudového úložiště prohlíženy na dalších podporovaných zařízeních od mobilních zařízení přes osobní počítače po chytré televizory. Aplikace SugarSync pro iOS 5.0 také nově podporuje streamování videí z cloudového úložiště. Třeba video sdílené s jiným uživatelem tak lze přehrávat okamžitě bez čekání na jeho kompletní stažení.

Když je řeč o sdílených souborech, tak nově je možné i sdílené soubory otevírat v příslušné aplikaci třetí strany, aniž by nejdříve musely být manuálně staženy do paměti zařízení a teprve pak otevřeny příslušnou aplikací. Dosud bylo možné takto otevírat jen vlastní soubory v cloudovém úložišti, nikoliv ty sdílené.

Při procházení obsahu cloudového úložiště se zobrazují náhledy nejen fotek, ale už i videí. Z aplikace také byla odstraněna chyba, která mohla za ztrátu EXIF dat ze souborů s fotografiemi. Ze mobilního zařízení jsou nyní fotky do cloudu vždy nahrávány s EXIF daty. Platí to pro automatickou zálohu, manuální upload i automatickou synchronizaci.

BRAND24

Novinkou je zobrazování symbolu u ikony synchronizovaných složek a souborů v paměti mobilního zařízení. Podobně jako na osobním počítači symbol u ikony indikuje průběh synchronizace. Přepracován byl celý synchronizační mechanismus, aby synchronizace na platformě iOS probíhala rychleji a snadněji.

SugarSync je jedna z mála služeb, která podporuje zapojení mobilních zařízení do synchronizačního procesu. Mobilní aplikace většiny konkurenčních služeb podporují pouze přístup ke cloudovému úložišti se soubory synchronizovanými mezi osobními počítači. Více o službě si můžete přečíst v článku SugarSync se dočkal řady novinek, odradit však mohou poměrně vysoké ceny

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).