Hlavní navigace

TPP na vládu se dvěma variantami vypnutí analogu: 2011 a 2012

7. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
7. 4. 2008

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) již odeslalo návrh Technického plánu přechodu na zemské digitální televizní vysílání (TPP) na Úřad vlády. Podle Karla Staňka, ředitele odboru elektronických komunikací MPO, se tak stalo koncem minulého týdne. Resort v dokumentu provedl jedinou změnu: vládě navrhnul dvě varianty termínu úplného ukončení zemského analogového televizního vysílání. Kromě listopadu 2011 také červen 2012.

ROZHOVOR: Pavel Dvořák (ČTÚ): Rokem 2011 jsme v TPP ustoupili televizím

11. listopad 2011 jako termín definitivního switch off do návrhu TPP zapracoval jeho autor, Český telekomunikační úřad (ČTÚ). Červen 2012 navrhuje největší tuzemský provozovatel zemských televizních vysílačů, společnost České Radiokomunikace (ČRa). Na vládu jsme posílali dvě variantní verze, potvrdil Staněk serveru DigiZone.cz. Konečné slovo v „přetahované“ mezi ČTÚ a ČRa tak budou mít ministři.

BRAND24

ROZHOVOR: Kamil Levinský (ČRa): Rok 2012 je plně v souladu s doporučením Evropské komise

Podle posledních informací by vláda mohla o TPP jednat už v druhé polovině dubna. Připomeňme, že ČTÚ odeslal návrh harmonogramu digitalizace ministerstvu průmyslu a obchodu letos 6. března poté, co zpracoval téměř dvě stě připomínek od dotčených subjektů. Na jejich základě už jednou posunul termín ukončení analogového vysílání z 10. října 2012 na 11. listopad 2011.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).