Hlavní navigace

TV Písnička a Country no.1 budou oddělené. Chce to čas, říká provozovatel

24. 2. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Důvod k tomu, proč se jako první kanál dočká vypuštění na satelit Astra 3B TV Písnička, uvedl její majitel skutečnost, že ač dětský program vysílá prozatím velmi krátce, jsou na něj kladné odezvy.

Minimálně na satelitu, ale pravděpodobně i v nabídkách kabelovýchIPTV operátorů, bude do budoucna „dvojprogram“ TV PisníčkaCountry no.1 šířen jako dva samostatné kanály, tedy na samostatné pozici TV Písnička a na další Country no.1. Serveru DigiZone.cz to potvrdil Karel Peterka ze společnosti Šlágr TV, která tyto stanice provozuje. První krok k tomuto budoucímu stavu již provozovatel učinil – získal satelitní licenci pro kanál TV Písnička. Program by měl na družici odstartovat nejpozději do poloviny letošního roku, Country no.1 chceme mít na satelitu nejpozději na konci roku, konstatoval Peterka.

K TÉMATU: Dětská televize Písnička provozovatele Šlágr TV získala satelitní licenci

Jako důvod k tomu, proč se jako první dočká vypuštění na satelit Astra 3B kanál TV Písnička, uvedl její majitel skutečnost, že ač dětský program vysílá prozatím velmi krátce, jsou na něj velmi kladné odezvy od diváků. TV Písnička by nám měla vydělat na to, abychom mohli vysílat na satelitu i Country no.1, konstatoval Karel Peterka a doplnil: Na satelitu chceme pochopitelně oba programy. Ze zahraničí, zvláště ze Slovenska, máme po žánru country velkou poptávku. Máme práva na volnou distribuci do celé Evropy, takže program můžeme vysílat nekódovaně. S distribucí se počítá na družici Astra 3B.

ebf - partner 1

ČTĚTE TAKÉ: Country no.1 v multiplexu 4 a kabelové síti UPC s novou identifikací

Program „TV Písnička a Country no.1“ vysílá v současné době kromě kabelových a IPTV sítí také v nabídce multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting, za níž stojí ostravský podnikatel Radim Pařízek provozující mimo jiné i rozhlasové stanice Čas a Čas Rock a televizní programy Pohoda Relax a Rebel. V nabídce DVB-T bohužel není možné „TV Písničku a Country no.1“ vysílat jako dva samostatné kanály. Provozovatel už v tomto směru čelil kritice vysílací rady. Pozemní distribuce patří v současné době mezi nejdražší způsob šíření signálu, proto logicky každý provozovatel zvažuje své priority.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).