Hlavní navigace

Vláda projedná TPP v pondělí 28. dubna, přizvala šéfa Rady ČTÚ

23. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
23. 4. 2008

Technický plán přechodu (TPP) na zemské digitální televizní vysílání se dostane na jednání vlády v pondělí 28. dubna. Vyplývá to z programu jednání kabinetu, který na svém webu zveřejnil Úřad vlády. TPP přijde na řadu jako čtvrtý bod schůze, předkládá ho ministr průmyslu a obchodu Martin Říman (ODS). Vláda k projednávání přizvala i předsedu Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Pavla Dvořáka.

ČTĚTE TAKÉ: Co obsahuje finální návrh Technického plánu přechodu?

UX DAy - tip 2

Návrh TPP jde na vládu se dvěmi variantami termínů definitivního vypnutí zemského analogového televizního vysílání. Vedle původního data 11. listopadu 2011, které navrhuje ČTÚ, obsahuje také alternativní termín červen 2012, prosazovaný Českými Radiokomunikacemi. Toto datum do TPP doplnilo ministerstvo průmyslu a obchodu. Po schválení TPP budou mít dotčené subjekty, tedy televize a operátoři multiplexů, lhůtu 90 dnů, aby se k dokumentu přihlásily.

Důležité bude zejména rozhodnutí stávajících analogových televizí, protože bez jejich kmitočtů nelze vystavět všechny plánované digitální sítě. Naprosto klíčový je postoj televize Prima, jejíž kmitočty jsou potřeba nejvíce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).