Hlavní navigace

Vychází publikace s úplným přehledem vysílačů u nás a na Slovensku

25. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Zcela unikátní publikace, která nemá na českém ani slovenském trhu obdoby, se v uplynulých dnech začala prodávat v e-shopu Československého DX klubu.

Pod hlavičkou Československého DX klubu (CSDXC) vyšlo v uplynulých dnech už 18. vydání publikace věnované aktuálnímu přehledu rozhlasových a televizních vysílačů nejen u nás, ale i u našich východních sousedů. Tento titul je unikátní tím, že ho za ním stojí přímo členové CSDXC, kteří mají většinou telekomunikace i jako své zaměstnání, a tudíž se jedná o zcela unikátní projekt, který může postupem času sloužit jako dobrá dokumentace zvláště k neustálým změnám na VKV pásmu.

ČTĚTE TAKÉ: DX klub bilancuje svou historii ve speciální publikaci 20 let CSDXC

18. vydání publikace, která se na konci minulého týdne objevila v internetovém obchodě CSDXC, bylo stanoveno na cenu okolo sta korun. Titul přináší přehled vysílačů v České a Slovenské republice v pásmech dlouhých, středních a velmi krátkých vln, počítá i s kmitočty pro UHF (televize) a DAB/DAB+ (digitální rozhlas). Dále tu nechybí zahraniční stanice slyšitelné a viditelné na našem území ze zahraničí a další informace o digitálním pozemním vysílání rozhlasu a televize (DVB-T a T-DAB).

cif 24 - early cena - média

ROZHOVOR: Václav Dosoudil, DX klub: Uvědomujeme si význam digitalizace a plně s ní počítáme

Součástí publikace jsou i mapy rozhlasových a televizních vysílačů v České republice, na Slovensku a za hranicemi a veškeré kontakty na rozhlasové stanice a jejich RDS data. Ti, kteří se chtějí na jednotlivé vysílače vydat například prostřednictvím své navigace, do ní mohou zadat přesné souřadnice GPS, které 18. vydání více než 90-ti stránkové publikace také obsahuje. Samozřejmostí každého vydání jsou i přijímače a antény vhodné například pro VKV (a nejen ty).

Obálka publikace Rozhlas televize, která se dočkala v roce 2013 svého 18. vydání
Autor: Československý DX klub

Obálka publikace Rozhlas televize, která se dočkala v roce 2013 svého 18. vydání

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).