Hlavní navigace

Významné změny ve Skylinku: Nové programy v HD rozlišení a přeladění

26. 4. 2011
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
26. 4. 2011

satelitní službě Skylink došlo dnes odpoledne k několika významným změnám, které se dotkly všech zákazníků, ale také klientů konkurenčního CS Linku. Vezměme to tedy postupně. Na svých původních parametrech ukončily vysílání kanály TV Barrandov, Retro Music Television a Golf Channel – všechny v SD, tedy klasickém rozlišení. U prvních dvou stanic, které jsou dostupné formou simulcryptu, tedy sdíleného kódování, jde o kmitočet 11797 s horizon­tální polarizací.

ČTĚTE TAKÉ: O zařazení jednáme přibližně s další desítkou HD programů, říká šéf Skylinku

Uvedené programy je nadále možné sledovat v původní podobě na nových parametrech: Astra 3B (23,5 stupně východně), 11895/V, SR 27500, FEC 5/6, norma DVB-S. Golf Channel je dostupný pouze zákazníkům Skylinku s HD nebo klasickým boxem, avšak pro příjem programů ve standardu MPEG-4. Podle informací výkonného ředitele společnosti TradeTec, provozovatele Skylinku v České republice, Jaromíra Glisníka, bude odpojování programů na původním kmitočtu pokračovat zítra. Jde konkrétně o kanály Nova HD a Nova Sport HD. I ty budou dostupné na nové frekvenci.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Skylink od 1. května posílí o devět nových programů, šest bude v HD

Zákazníci Skylinku už mohou od dnešního odpoledne sledovat také dlouho očekávané novinky, a to programy iConcerts HD, MTVN HD a Nat Geo Wild HD (Astra 3B, 12207/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S2). Jde ale zatím pouze o zlomek těchto stanic. Co se týká programů, které jsou čistě v režii této služby, tedy Spektrum HD, Sport 2, TV Paprika a HBO Comedy, ty se v nabídce objeví pravděpodobně zítra, po odpojení Nova HD a Nova Sport HD na původním kmitočtu. Kódování Skylinku je nutné také připojit k programům Astra Platform Services, tedy Unitel Classica HD a Deluxe Lounge HD.

BRAND24

Celá operace probíhá v několika krocích a je poměrně náročná, proto by měli být zákazníci trpěliví. Oficiálně dochází k rozšíření programové nabídky až v neděli 1. května.

Skylink vyzývá své zákazníky, kteří by chtěli sledovat programy na původních pozicích, aby si přeladili. (Screenshot: au­tor)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).