Hlavní navigace

Wikipedia obsahuje 2,5 milionu článků v angličtině

13. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Otevřená internetová encyklopedie Wikipedia dosáhla dalšího milníku. Obsahuje už více než 2,5 milionů článků v angličtině. Právě angličtina Wikipedii jednoznačně vévodí. Na druhém místě je, pokud jde o počet článků, němčina. Třetí příčka patří francouzštině. Když však sečteme počet článků v němčině a francouzštině, vychází nám asi 1,5 milionů textů, což jen potvrzuje dominanci angličtiny na Wikipedii s 2,5 miliony články. Ale to neznamená, že by neexistovaly i verze v méně frekventovaných…

Otevřená internetová encyklopedie Wikipedia dosáhla dalšího milníku. Obsahuje už více než 2,5 milionů článků v angličtině. Právě angličtina Wikipedii jednoznačně vévodí. Na druhém místě je, pokud jde o počet článků, němčina. Třetí příčka patří francouzštině. Když však sečteme počet článků v němčině a francouzštině, vychází nám asi 1,5 milionů textů, což jen potvrzuje dominanci angličtiny na Wikipedii s 2,5 miliony články. Ale to neznamená, že by neexistovaly i verze v méně frekventovaných jazycích. Jedním z nich je třeba čeština. Právě česká mutace Wikipedie letos oslavila překročení hranice 100 000 článků. Wikipedii a dalším internetovým encyklopediím jsme se v poslední době věnovali v článcích Online encyklopedie nejsou jen Wiki, Jak kvalitní jsou online encyklopedie? nebo Bude Knol konkurencí Wikipedie?. (Wikipedia)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).