Hlavní navigace

YouTube se snaží vylepšit řazení diskusí, zavádí i nové možnosti moderování

25. 9. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Další krok v integraci „Google+“ do YouTube by měl jak pomoci zlepšit zkušenost návštěvníků s tamními komentáři, tak poskytnout autorům videí bohatší nástroje na moderování diskuse.

Videoslužba YouTube hodlá vylepšit komentáře, jak oznámila na blogu. V podstatě do nich integruje funkce Google+. Změny se mají ještě v tomto týdnu projevit na diskusích ke „kanálům“; pod jednotlivými videi budou nasazovány v průběhu podzimu.

  • Komentáře na YouTube využijí Google+
    K bloku komentářů přibude přepínač známý i z vyhledávání na Googlu: komentáře od lidí ve svých „kruzích“ si budete moci vytáhnout nahoru. Patrně to bude nastavení výchozí, a Google nejspíše využije všech jemu dostupných „signálů“ o tom, kteří lidé jsou vašimi „spojeními“.
    Otázka je, nakolik tohle může pomoci pročistit diskuse u světové služby jako YouTube — nenulovou pravděpodobnost, že se u videa setkáte s komentáři od známých, můžete čekat jen u videí místních, anebo u těch několika málo, které světově „viděl každý“.
  • YouTube bude vyzdvihovat také komentáře od toho, kdo video nahrál, a dále od „známých osobností“, pokud by snad přispěly do diskuse.
  • Vedle diskusí veřejných půjde rozprávět i soukromě, jen v rámci „kruhů“.
  • Odpovědi budou zobrazovány tak, jak na sebe navazovaly.
  • Majitel kanálu získá lepší nástroje moderování: bude moci komentáře schvalovat před uveřejněním, nebo nastavit samoschvalování jen pro některé uživatele. Bude moci zamezovat určitá slova nebo napsat určité uživatele na černou listinu.

Komentáře na YouTube jsou jednou z největších „lidských žump“ na světě. (Ale není takové i samo YouTube podstatnou částí svého obsahu?)

Jako nejsilnějším nástrojem jeví se možnost moderování majitelem kanálu, ale u opravdu navštěvovaných videí mu schvalování nejspíše přeroste přes hlavu, a tak to mnohdy asi beztak nechá být, bude‑li chtít mít pod videem komentáře. Pak však nějaké probírání podle kruhů stejně moc nepomůže.

DT24

Obrázek naznačuje — nově provedeným tlačítkem „Top Comments“ —  i to, že komentáře by mohly být v mnohem větší míře řazeny podle jejich hodnocení, a to by asi pomohlo spíše, ale k tomu se blog nevyjadřuje.

Není zřejmé ani to, zda se v novém systému půjde snáze dostat ke komentářům nejstarším.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).