Hlavní navigace

Změňte stereotyp Vánoc. Sledujete atraktivní filmy i koncerty ze satelitu zdarma

23. 12. 2011
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: 322915
Sledujete o vánočních svátcích a na Silvestra pouze české televizní stanice? Pokud jste si odpověděli kladně, pak děláte obrovskou chybu. Máte-li satelit, otvírají se vám obrovské možnosti pro strávení posledních dní letošního roku. O tom, že se to opravdu vyplatí, se vás budeme přesvědčit v následujících řádcích. V našich alternativních Vánocích můžete sledovat atraktivní koncerty, filmové trháky anebo třeba filmovou klasiku v HD rozlišení. A jako perlička? Na Štědrý den Tři oříšky pro Popelku. Jak jinak než v HD. UVNITŘ PROGRAM VE FORMĚ PDF

Štědrý den je opravdu štědrý. Nadělí i českou Popelku v HD

Štědrý den je podle očekávání nejnabitějším ze všech dní Vánoc. Na své si přijde skutečně každý divák, a to jak ten, který rozumí bez problémů německy, tak i ten, který neumí německy ani slovo. Jak již bylo řečeno v úvodu článku, perličkou pro diváky bude především česko-německá pohádka Tři oříšky pro Popelku v hlavní roli s Libuší Šafránkovou. Programové schéma německých stanic ale potěší i ty, kteří mají rádi filmovou klasiku. V této oblasti jsme pro vás vybrali dva tipy, a to Pippi se připravuje na Vánoce a Lidé v hotelu. Zvláště rozverná Pippi HD rozlišení, je něco, co u nás uvidíte asi jen stěží. Milovníky filmové klasiky pak pravděpodobně potěší především snímek Kouzlo norkové kožešiny, který odvysílá kanál 3sat. Pro diváky mluvící německy, kterým nevadí horory, doporučíme především vynikající snímek Ďáblův advokát, ve kterém excelovali Keanu Reeves a Al Pacino. Pro mladší publikum je pak určen druhý díl Vřískotu. Velmi bohatá je ale také nabídka v oblasti koncertů. Co takhle původem gruzínskou zpěvačku Katie Melua nebo vánoční koncert z Vídně? K pozdnímu večernímu programu po rozbalování dárků není lepší nabídka. Ovšem pokud budete chtít v tomto směru skutečnou nadílku, nepřepínejte celý den z kanálu ZDFkultur.

Pozn.: Programové schéma sestavené redakcí DigiZone.cz najdete pod tímto článkem

25. prosince: Romantika v HD i atraktivní animáky

O 1. svátku vánočním dochází na obrazovkách zahraničních stanic už k určitému zvolnění. Nevysílá se tolik koncertů a převažují spíše běžné filmy a komedie. Bohatou nadílku pak dostávají děti. Budete-li i 25. prosince trvat na filmech v nejvyšší možné kvalitě obrazu, pak doporučujeme tyto tři – romantické snímky Láska nebeská a Prázdniny a také akční podívanou Lara Croft: Kolébka života s Angelinou Jolie. Filmovou klasiku, ovšem už v klasickém rozlišení, zastoupí Tanec s vlky a Formanův Amadeus. Z běžných filmů bychom rádi vyzdvihli především akční snímek Kill Bill s Umou Thurman (o Vánocích se mimochodem objeví na obrazovce i jeho druhý díl) a 96 hodin s Liamem Neesonem. Zmiňovanou bohatou dětskou nabídku zastupují filmy, které by vskutku neměly nejmenším divákům uniknout. Pravda, pokud vaše ratolest nehovoří německy, příliš z nich mít asi nebude. Pokud je tomu ale naopak, nebudete vědět, kam dřív. Potěší vás mimo jiné animované snímky Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů, Happy Feet nebo snový Polární express. Koncertní jistotu nabídnou po celý den festivaly splash! 2011 a Wacken 2011 na kanálu ZDFkultur.

Angelina Jolie - Tomb Raider

Angelina Jolie opět ukáže, proč je jednou z nejvíce sexy žen na naší planetě

26. prosinec ve znamení blockbusterů

Pokud bychom měli 2. svátek vánoční nějakým způsobem charakterizovat, pak by to byl bezpochyby den plný blockbusterů. My jich doporučujeme hned sedm. Určitě nesmíme zapomenout na Piráty z Karibiku: Na konci světa, Tróju, Austrálii nebo Potomky lidí. I pro diváka, který dává přednost klidnějšímu programu, je rozhodně na obrazovce místo. Dalším dílem bude pokračovat Pippi, tentokrát s podtitulem „na útěku“. A diváky rozhodně potěší, že si ji budou moci opět nahrát v nejvyšší možné kvalitě obrazu, tedy HD rozlišení. A pokud se chcete posunout v čase ještě více nazpět, pak si večer nenechte ujít několik dílů Laurela a Hardyho. Začíná se ve třicátých letech a části, které na diváky čekají, rozhodně stojí za to. Škoda jen, že u takto velice starých snímků mizí i kouzlo oněch časů. Stalo se to například už u Charlieho Chaplina, kterého Arte vysílalo v loňském roce – obraz bez škrábanců a téměř krásně čistý, ovšem tím pádem i tak nějak bez atmosféry. Na hereckém umu Chaplina to ale naštěstí nijak neubralo. Snad to bude platit i v případě pánů Laurela a Hardyho. 26. prosince bude pokračovat nadílka dětských filmů. Nejmenší potěší například třetí díl Shreka, druhá část Toy Story nebo speciální díl Doby ledové s podtitulem Mamutí Vánoce.

Doba ledová: Mamutí Vánoce

Tuhle Dobu ledovou děti se svými rodiči v kinech neviděli

BRAND24

31. prosince: Koncerty, koncerty… a zase koncerty

Poslední den roku se budou chtít diváci především bavit. Nejsme si jisti, že byste zrovna vyhledávali německý humor, proto jsme pro vás našli jinou lahůdku – koncerty. A věřte tomu, že 31. prosince jich bude opravdu hodně. Například veřejnoprávní kanál 3sat, který vzniká ve spolupráci třech zemí – Německa, Rakouska a Švýcarska – je bude vysílat po celý den – od rána do rána. Ostatně, o tom už jsme vás před pár dny informovali. Pokud jste náhodou zapomněli, které koncerty uvidíte, není nic jednoduššího než se podívat do programového schématu stanice. Zajímavá by ale mohla být teoreticky pro diváky i silvestrovská show, kterou bude vysílat na kanálu ZDF, jak jinak než v HD kvalitě. Vystoupí v ní mimo jiné interpreti, kteří jsou dobře známí i českému divákovi, například Kim Wilde nebo DJ Bobo. Potěšit by mohla i legendární R’n’B formace z devadesátých let, skupina Culture Beat. O tradiční zábavu se pak postará DJ Ötzi, kterého díky jeho „skákavým“ hitům znají dobře především návštěvníci hokejových stadionů. Mezi absolutní špičku pak bude patřit na ARD HD koncert Berlínských filharmoniků. Pokud byste ale přece jen hledali jiný obsah, než je pouze hudba, pak si nenechte ujít další díl Pippi nebo Johnnyho Englishe. Oba snímky opět poběží v HD kvalitě.

U2: 360° at the Rose Bowl

Hudební fanoušek si poslední den letošního roku přijde skutečně na své. Mezi řadou koncertů na německém kanálu 3sat uvidí i turné U2: 360° at the Rose Bowl.

Budete se o svátcích dívat také na zahraniční stanice?

  • Dám přednost našim programům
    30 %
  • Budu to kombinovat
    54 %
  • Sledují pouze zahraniční stanice
    4 %
  • Nemám možnost sledovat programy ze zahraničí
    6 %
  • Nevím, uvidíme...
    6 %

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).