Hlavní navigace

Zpravodajská Z1 připomněla pondělní změny v multiplexu 3

11. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
11. 12. 2008

Vedení zpravodajské televize Z1 si je dobře vědomo skutečnosti, že se spuštěním digitálního vysílání na Bukové hoře a přesunem DVB-T na výkonnější vysílače Žižkov, Cukrák (Praha a střední Čechy) a Krašov (Plzeň), co se multiplexu 3 týká, by mohlo k obrazovkám přilákat nové diváky, a proto dnes vydalo tiskovou zprávu k této skutečnosti. Multiplex 3 společnosti CDG, ve kterém stanice vysílá, bude nově dostupný z dalších dvou pražských vysílačů – Cukrák a Žižkov, a ústecké Bukové hory. Ke změně dochází také v Plzni, kde končí vysílač Košutka, který nahradí vysílač Krašov, konstatovala tisková mluvčí televize Ivana Dubášová.

ebf - partner 1

K TÉMATU: Jak se bude multiplex 3 rozšiřovat do dalších regionů?

Pokrytí populace v Česku prostřednictvím pozemní digitální sítě multiplexu 3 se tímto rozšířením zvýší na téměř 40 procent. Náš program tak bude dostupný pro další diváky. Pro to, aby mohli Z1 sledovat z nových vysílačů, musí ale svůj set-top-box znovu přeladit, uvedl výrobně-technický ředitel televize Vít Novotný. Na pražských vysílačích Cukrák a Žižkov bude možné sledovat program Z1 na kanálu 59, v oblasti severních Čech bude signál stanice z vysílače Buková hora na kanálu 55, na Plzeňsku naladí diváci Z1 na kanále 52. V multiplexu 3 vysílají kromě zpravodajské Z1 i hudební stanice Óčko, Public a křesťanská TV Noe (pouze v Praze).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).