Hlavní navigace

Slovenský zpravodajský server SME prohledává Google

1. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na slovenský zpravodajský portál SME stejně jako před časem na český iDnes zavítalo vyhledávání od Googlu. Návštěvníci nejčtenějšího zpravodajského serveru našich východních sousedů, který v červnu podle slovenské obdoby NetMonitoru navštívilo 950 285 reálných uživatelů, mohou z vyhledávacího políčka prohledávat buď všechny weby ve slovenštině nebo pouze obsah serveru SME.sk. Zoradenie textov pri vyhľadávaní navyše zohľadňuje oveľa viac kritérií, napríklad zvýhodňuje najatraktívnejšie naše…

Na slovenský zpravodajský portál SME stejně jako před časem na český iDnes zavítalo vyhledávání od Googlu. Návštěvníci nejčtenějšího zpravodajského serveru našich východních sousedů, který v červnu podle slovenské obdoby NetMonitoru navštívilo 950 285 reálných uživatelů, mohou z vyhledávacího políčka prohledávat buď všechny weby ve slovenštině nebo pouze obsah serveru SME.sk. Zoradenie textov pri vyhľadávaní navyše zohľadňuje oveľa viac kritérií, napríklad zvýhodňuje najatraktívnejšie naše texty, na ktoré najviac odkazujú iné weby, vysvětlil pro Živé.sk volbu prohledávání vlastního obsahu od Googlu Tomáš Bella, šéfredaktor SME.sk.

Podobně nasadil před časem vyhledávání od Googlu na své stránky i český zpravodajský server iDnes patřící do mediální skupiny MAFRA. Ten šel v implementaci služeb od Googlu ještě dál a dokonce zhruba před rokem spustil freemail Klikni.cz založený na Google Apps. Tehdy se (i oficiálně) mluvilo, že by iDnes mohl do svých barev obléknout také třeba Google Calendar, který je rovněž součástí balíku Google Apps, ale zatím se tak nestalo. Mezitím byl již originální Google Calendar lokalizován do češtiny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).