Hlavní navigace

Android Market nabízí bezplatnou aplikaci s mapami vysílačů

27. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
27. 2. 2012

Android Marketu, který je určen pro všechny majitele mobilních telefonů s operačním systémem Android, se o víkendu objevila nová bezplatná aplikace DVBTMap.eu. Server DigiZone.cz na ni upozornil čtenář Jiří Procházka, který je jejím autorem a zároveň provozuje i on-line databázi vysílačů na adrese www.mapavysila­cu.cz, z nichž program pro Androidy čerpá. Software má velikost 378 kB.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Antenna Aligner: Šikovný mobilní software pro vyhledání vysílače

Program zobrazuje veškeré dostupné informace o vysílači dle vámi definované pozice. Můžete využít GPS, Wifi sítě, či nechat pozici vyhledat. Pro získání informace o vysílači stačí, když zájemce klikne na jeho ikonu, a poté si zobrazí jeho rozšířený popis. Ten pak obsahuje název lokality, pozici, výšku nad mořem, výšku antény nad zemí, vzdálenost od pozice uživatele a azimut. Součástí je pochopitelně i programová nabídka jednotlivých multiplexů, výkon, případně výkon. Přetočením telefonu na šířku je zobrazen teréní profil k vysílači, doplnil Procházka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).