Hlavní navigace

Celoplošná televize Pohoda ožívá. Odstartuje na jaře 2011

13. 12. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 12. 2010

Projekt celoplošné digitální televize Pohoda, který ještě před několika měsíci počítal s termínem spuštění v průběhu roku 2012, tak o něm v polovině září informoval týdeník Ekonom, odstartuje nakonec již příští rok na jaře. Serveru DigiZone.cz to potvrdil ostravský podnikatel Radim Pařízek, který za ni stojí. Stanice je v současnosti ve fázi budování svého týmu.

K TÉMATU: Další termín startu digitální TV Pohoda? 2012, slibuje Radim Pařízek

Na webu Rádia Čas, jehož je Pařízek majitelem a zároveň generálním ředitelem, se objevil stručný inzerát, ve kterém se uvádí: Nová celoplošná televize se startem na jaře přijme obchodně nadaného člověka pro práci v Praze. Strukturované životopisy mailujte na cervena@casra­dio.cz. Pařízek našemu webu řekl, že tento člověk bude skutečně součástí týmu chystané televize Pohoda. Podrobnosti k projektu zatím nechtěl prozrazovat, ale uvedl, že od dob plánování se toho hodně změnilo.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Radim Pařízek a majitel Frekvence 1 ve sporu kvůli Rádiu Dálnice

Původně byla stanice zamýšlena jako rodinná televize, nyní by se měla zaměřit především na děti a mládež. Program by se měl stát součástí digitálního terestrického multiplexu 3, jehož provozovatelem je společnost Czech Digital Group. Síť v tuto chvíli obsahuje pouhé dva programy (TV Public a Z1) a jednu testovací pozici. Radim Pařízek stojí také za projektem dopravního Rádia Dálnice, které však díky sporu, jež vyvolal majitel komerční Frekvence 1, vysílá z původně plánovaných několika desítek frekvencí pouze na jediném kmitočtu – v Jihlavě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).