Hlavní navigace

DVB-T2 set-top boxy podle zákazníků. Deset nejlépe hodnocených

19. 12. 2019
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

Podívali jsme se, které set-top boxy pro DVB-T2/HEVC nejlépe hodnotí internetoví zákazníci. Jak vnímají jejich funkce běžní diváci?

Po přehledu nejlépe hodnocených televizorů samotnými zákazníky jsme využili nákupní srovnávač Heureka.cz také k porovnání set-top boxů. Opět jde tedy o výsledek vyplývající z názorů spotřebitelů, kteří přijímač zakoupili a přidali na něj svou recenzi. Podobně jako u televizorů jsme i tady zařadili jen přijímače s více než 20 konkrétními hodnoceními. Jde o řazení podle celkového výsledného hodnocení, ne podle oblíbenosti.

Co se dozvíte v článku
  1. Technisat DigiPal DAB+ – 94 %
  2. Technisat DigiPal T2 DVR – 93 %
  3. Technisat DigiPal ISIO HD – 91 %
  4. Skyworth SKWT21FTA – 90 %
  5. Sencor SDB 520T – 90 %
  6. Strong SRT 82 – 89 %
  7. TESLA TE-310 – 89 %
  8. Alma 2860 – 88 %
  9. AB Cryptobox 702T HD – 85 %
  10. Mascom MC720T2 HD – 82 %

Technisat DigiPal DAB+ – 94 %

Nejvyšší průměrné hodnocení získal u zákazníků přijímač, který nejenom umožňuje naladit digitální televizní vysílání v DVB-T2/HEVC, ale naladíte na něm i rádia vysílající v DAB+. Pořady nahrává na USB, podporuje funkci timeshift (posun v čase vysílaného pořadu), funguje na něm hybridní vysílání HbbTV, přehrává obsah z domácí sítě i SD karty a jeho menu je v češtině. Má svůj internetový prohlížeč (internetové připojení je přes LAN kabel). K televizoru ho připojíte přes HDMI nebo Scart.

Recenze zákazníků neobsahují žádné větší výhrady, podle některých občas pronikne do menu němčina. Co se týče příjmu signálu, chválena je „německá kvalita“ – velmi citlivý tuner, díky němuž je příjem kvalitní i při slabším signálu. Plusové body má přijímač i za pořízené nahrávky, které je možné přehrávat kdekoliv. Výtky míří spíše k vyšší ceně nebo jedinému společnému anténnímu vstupu.

Cena přijímače se pohybuje kolem 4500 korun.

Technisat DigiPal T2 DVR – 93 %

Přijímač s podporou nahrávání na USB paměť a možností poslouchat internetová rádia (připojení k internetu je přes LAN kabel). Tento přístroj nemá Scart, musíte využít HDMI. Je možné na něm aktivovat zjednodušenou podobu menu pro starší uživatele nebo děti. S hybridním vysíláním HbbTV nepočítejte. Při sledování běžného vysílání podporuje timeshift.

Uživatelské recenze opět chválí citlivost tuneru při ladění stanic z DVB-T2 sítí, kvalitu obrazu, přehlednost menu nebo snadné nastavení. Někteří zákazníci upozorňují, že český manuál je oproti německé verzi výrazně kratší. A jiným vadilo, že set-top box ve stand-by režimu neukazuje na displeji aktuální čas.

Přijímač se obvykle prodává za 2100 korun a více. Naši starší recenzi přístroje naleznete zde. Varianta Technisat DigiPal T2 HD má průměrné hodnocení 90 %.

Technisat DigiPal ISIO HD – 91 %

Německá kvalita do třetice. Přijímač s podporou pozemního digitálního vysílání DVB-T2/HEVC a multimediálními funkcemi – nahráváním živého vysílání na USB, timeshiftem, přehráváním obsahu z domácí sítě, procházením HbbTV nebo internetovým prohlížečem. K televizoru se dá připojit přes HDMI nebo Scart, má 2 USB konektory a čtečku SD karet.

Recenze opět vyzdvihují citlivost tuneru při ladění stanic. Zároveň ale upozorňují, že HbbTV je pomalejší. Uživatelé jsou také nespokojení s netypickým elektronickým programovým průvodcem, na jehož uspořádání si musí zvykat. Zákazníci se potýkali i s nemožností správně nebo vůbec přehrát obsah z YouTube, tento problém by ale měl být v řešení.

Na tento set-top box si připravte nejméně 3600 korun. Naši starší recenzi najdete zde, odpovídá stavu firmwaru v době vydání.

Skyworth SKWT21FTA – 90 %

Jednoduchý set-top box pro příjem digitálního vysílání DVB-T2/HEVC. Můžete díky němu nahrávat pořady na USB paměť. K televizoru ho připojíte přes HDMI nebo Scart. Při internetovém připojení pomocí kabelu umí načítat obsah RSS kanálů nebo zobrazit předpověď počasí. HbbTV však nepodporuje, stačit tedy musí teletext.

V recenzích je obvykle chválena snadná instalace a jednoduché ovládání, naopak zákazníci postrádají podrobnější český manuál a opakovaně se objevují výtky, že přijímač nabíhá pomaleji a pomalejší je i přepínání stanic.

Cenově jde o přijímač za 800–950 korun.

Sencor SDB 520T – 90 %

Další jednoduchý a kompaktní set-top box s nahráváním pořadů na USB a přehráváním obsahu z USB v několika základních formátech zvuku a videa. K televizoru se připojuje přes HDMI nebo Scart. Podporuje funkci timeshift, elektronický programový průvodce zobrazuje plánované pořady na týden dopředu. HbbTV nemá, musíte si vystačit s teletextem.

Podle uživatelských recenzí je malý, lehký a jednoduchý. Výhrady míří spíše k detailům při používání, například chybějícímu času vysílání pořadu v informační grafice během přepínání mezi stanicemi.

Obvyklá prodejní cena je 700–800 korun.


Autor: Sencor

Strong SRT 82 – 89 %

Malý přijímač, který se dá schovat za televizor. Naladěné kanály se dají řadit podle vlastních preferencí, podporuje nahrávání na USB. K televizoru se připojuje přes HDMI, u starších televizorů se Scart s ním tedy nepochodíte. Nemá HbbTV, jen teletext. Funkce timeshift umožňuje pozastavit živé vysílání, pak ho obnovit a posouvat se v něm.

Některé recenze upozorňují na poměrně dlouhou odezvu při volbě stanice, programový přehled přijímač zobrazuje jen pro aktuálně sledovaný kanál. Chválí naopak to, že se přijímač zapíná a vypíná s televizorem.

Orientační cena je kolem 900–1000 korun.


Autor: Strong

Autor: Strong

TESLA TE-310 – 89 %

Jednoduchý přijímač s možností nahrávání na USB, funkcí timeshift, s teletextem a výstupy HDMI a Scart. Vyhovovat bude těm, kteří chtějí vyřešit přechod na DVB-T2/HEVC, ale nic víc. HbbTV přijímač neumí, podpora formátů při přehrávání videa z USB disku je omezena na několik základních kodeků, přehraje také zvukové soubory a obrázky. Zobrazí ovšem interní i externí titulky u videosouborů. V některých verzích firmware je podle údajů výrobce dostupná aplikace počasí a čtečka RSS.

Chválen je za jednoduchou instalaci, nahrávky ve formátu TSV nejsou kódované. Citlivost tuneru je podle zákazníků slušná. Cena se pohybuje od 800 korun výše.


Autor: Tesla

Alma 2860 – 88 %

Jak se dočtete přímo na přijímači, jde o výrobek pro Teslu. Další zástupce základních set-top boxů pro DVB-T2/HEVC bez interaktivity v podobě HbbTV. Podporuje teletext a pozastavení živého vysílání s následným dodatečným spuštěním a posouváním (timeshift). K televizoru se připojuje přes HDMI nebo Scart, nahrává na připojené USB zařízení (jeden program můžete nahrávat a na druhý ze stejného multiplexu se dívat). Menu je jednoduché a přehledné. Některé verze firmware obsahují internetové aplikace, ale výrobce jejich přítomnost negarantuje.

Recenze zmiňují dobrou citlivost a snadné ovládání. V balení je i HDMI kabel. Přijímač se prodává za 700–800 korun. Podobný model Alma 2880 (83 %) má jiný design a nemá Scart.


Autor: Tesla Electronics

AB Cryptobox 702T HD – 85 %

Opět přijímač bez HbbTV, jen s teletextem. Tak jako jiné set-top boxy podporuje nahrávání na USB zařízení (a přehrávání z něj, USB porty má dokonce dva). Disponuje timeshiftem, má čtečku karet, k televizoru se připojuje přes Scart nebo HDMI. Má vstup pro LAN kabel. V menu najdete i devět jednoduchých her nebo kalendář. Varianta AB Cryptobox 702T HD mini (82 %) má jen HDMI výstup nebo AV výstup.

V recenzích zákazníků se dočtete pochvaly na citlivost tuneru, slabší je naopak podpora kodeků při přehrávání multimédií z USB. Výtky se objevily k délce automatického ladění nebo prodlevě při přepínání stanic. Ačkoliv výrobce deklaruje přehrávání souborů z domácí sítě, nefunguje moc pohodlně a trvá dlouho, než se soubor otevře.

Ceny se pohybují v širokém rozpětí od zhruba 800 korun po 1200 korun.


Autor: AB

Mascom MC720T2 HD – 82 %

Ani u posledního modelu z dnešní nabídky nepochodíte, pokud budete chtít HbbTV. K televizoru se připojuje přes Scart nebo HDMI, nahrává na připojené USB zařízení. Podporován je teletext. Pomocí LAN kabelu se dá přijímač připojit k internetu, ovšem aplikace jsou opět RSS čtečka, anebo počasí.

cif 24 - early cena - média

Kritika zákazníků míří k poslechu rozhlasových stanic, kdy se obrazovka neztlumí a svítí naplno. Programový průvodce se zobrazuje jen na části obrazovky a obsahuje informace o pěti stanicích. Více zákazníků zmiňovalo, že dodaný návod nepřesně popisuje „učení“ dálkového ovladače, aby se pomocí něj dal ovládat i televizor.

Přístroj pořídíte za 800–900 korun.


Autor: Mascom

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář se zaměřením na média. Dlouholetý účastník i pozorovatel českého mediálního cirkusu. Pracoval v Marketing & Media, Hospodářských novinách a Českém rozhlase.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).