Hlavní navigace

Evropské mutace MTV, VH1 a Nickelodeon získaly českou licenci

9. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
9. 10. 2009

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání včera udělila několik licencí pro programy skupiny MTV NetworksEvropě. Licence získala nově založená společnost MTV Networks, s.r.o., která byla do obchodního rejstříku zapsána teprve včera, 8. října 2009. Obchodní podíl této společnosti je rozdělen mezi dvě firmy ze skupiny MTV Networks s působností v Polsku. Dominantní podíl 95 procent drží MTV Networks Polska B.V. se sídlem v Amsterdamu, zbytek připadá na MTV Networks Polska SP. z o.o. z Varšavy.

MMF24

Udělení české licence pro programy skupiny MTV zjednoduší působení na evropském trhu. Český mediální řád je k zahraničním provozovatelům poměrně vstřícný a kromě omezení vysílání pornografického obsahu nemá další výraznější omezení ve srovnání s jinými státy. Například na Slovensku nebo v Maďarsku musí zahraniční provozovatel označovat nevhodnost pořadů rušivými piktogramy zatímco na Slovensku musí každá televize – i zahraniční – povinně vysílat obsah ve slovenštině.

Česká licence MTV Networks se vztahuje na programy MTV European, VH1 European, VH1 Classic European a Nickelodeon European. Českou licenci mají i polské mutace těchto programů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).