Hlavní navigace

Instagram.com se mění v kompletní webovou podobu účtu uživatele

6. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Původní Instagram.com byla pouze webem služby, používané výhradně v mobilních telefonech. Nedávno přidala možnost přístupu k účtu. A nejnovější změna je ještě radikálnější.

Instagram – www.instagram.com – vznikl jako výhradně mobilní služba. Fotit, prohlížet fotky a vůbec dělat cokoliv bylo možné pouze na mobilních telefonech. Lépe řečeno, dlouhou dobu pouze na iPhone, až později (a za velkého odporu původních uživatelů) i na Androidu. V průběhu času přišla podstatná změna, Instagram byl za miliardu dolarů (původní cena, konečná byla vlivem cen akcií Facebooku podstatně nižší) koupen Facebookem.

cif 24 - early cena - média

Koupě Facebookem přinesla řadu změn. Násilné počeštění například – místy nesmyslné („Vzal jsem si fotku“ místo „I took a photo“) a hlavně nevyhnutelné (jediná možnost – přepnout celý telefon do angličtiny). Facebooku je přičítán i podivný pokus o typicky uživatelsky nepříliš příznivé Podmínky užívání. A Facebook je také za kompletním přesunem uživatelské podpory do běžných „kanálů“ Facebooku – tedy tam, kde se dočkáte jakékoliv odpovědi pouze výjimečně. Dalším typickým průvodním jevem je i to, že po vás Instagram může chtít průkaz totožnosti či pokračující rozepře mezi Twitterem a Instagram.

Pozitivní změnou byl vznik webové podoby Instagramu – tedy podoby obsahující fotky a umožňující další činnosti – uživatelské profily zavedl Instagram v listopadu 2012. A čerstvě přichází poslední změna (oznámená v Introducing Your Instagram Feed on the Web) – adresa www.instagram.com se pro přihlášené uživatele mění v jejich profil. Ten umožňuje prakticky totéž co mobilní klient – dávat Líbí, komentovat, nahlašovat nevhodný obsah, zobrazovat a pracovat s profily dalších uživatelů (ty jsou v podobě spuštěné v listopadu) i nastavovat vlastní profil.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).