Hlavní navigace

Odstartuje televize Pohoda opravdu na přelomu letošního a příštího roku?

15. 10. 2011
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: 115393
TÝDENNÍ REVIZE - Digitální plnoformátová televize Pohoda ostravského podnikatele Radima Pařízka by měla odstartovat na přelomu roku, pravděpodobně tedy v lednu. Opravdu lze ale tento termín považovat za definitivní? Pohoda měla podle původních plánů odstartovat už letos na jaře. To se ale nepovedlo. Nyní moravského podnikatele žene k aktivitě případný pátý program České televize - dětská ČT 3. Nejednoho rozhlasového posluchače pak jistě překvapilo zvolení rozhlasového moderátora roku. Stal se jím totiž "průšvihář" Jiří Pomeje.

Radim Pařízek chce spustit televizi Pohoda

Na přelomu letošního a příštího roku by měla odstartovat nová digitální televize Pohoda, za kterou stojí úspěšný moravský podnikatel Radim Pařízek, též majitel rozhlasových stanic Čas a Dálnice. Původně program zaměřený pouze na děti by měl být nyní určen nově především mladým divákům. Ke změně cílové skupiny vede Pařízka především zamýšleny kanál Česká televize ČT 3. Právě ten chce v budoucnu generální ředitel Petr Dvořák věnovat nejmladším divákům. Musíme to mírně modifikovat, protože Petr Dvořák, když nastoupil do funkce, prohlašoval, že udělá dětský kanál České televizi, čemuž nejsme schopni konkurovat s našimi soukromými rozpočty, uvedl pro ČTK Pařízek, kterému úpravu cílové skupiny umožňují licenční podmínky. Pohoda nedávno získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) takzvanou kompenzační licencí, jejíž platnost ovšem zaniká s koncem analogového pozemního vysílání, tedy 11. listopadem letošního roku. Pařízek tedy bude muset požádat tento regulační orgán o vydání dokumentu nového. Serveru DigiZone.cz to potvrdila předsedkyně RRTV Kateřina Kalistová.

Lukáš Polák: Pařízkova TV Pohoda slibuje zahájení vysílání na přelomu roku

Moderátory roku Pomeje a Výborná

Vůbec prvními vítězi ankety Moderátor roku, která se zaměřuje na moderátory v českých rádiích, se letos na na zahajovacím večeru 28. ročníku mezinárodní přehlídky rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio stali Lucie Výborná z Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu a Jiří Pomeje z Frekvence 1. Anketu vyhlásila Asociace rozhlasových organizací (ARO), která sdružuje veřejnoprávní rozhlas a provozovatele komerčních rádií v České republice a působí jako samoregulátor na rozhlasovém trhu. V anketě o nejoblíbenější moderátoři mohli hlasovat sami posluchači prostřednictvím SMS zpráv. Celkem jich přišlo 29 900. Mám obrovskou radost, že se vítěznou Moderátorkou roku stala Lucie Výborná, komentoval výsledky generální ředitel ČRo Peter Duhan. Stejně velkou radost mám z toho, že z celkových dvaceti moderátorek a moderátorů, kteří postoupili do TOP 10, byla většina z Českého rozhlasu. Svědčí to o vysoké profesionalitě našich zaměstnanců a spolupracovní­ků, dodal.

Český rozhlas Regina studio

Anketa o nejpopulárnějšího moderátora a moderátorku dopadla alespoň v první části kategorie velice překvapivě. (Foto: Český rozhlas)

Jan Potůček: Lucie Výborná a Jiří Pomeje jsou Moderátory roku 2011 v českých rádiích

Služby CS Link a Skylink budou mít první společné setkání s partnery

Prodej operátora satelitní služby Skylink majiteli konkurenčního CS Linku, lucemburské společnosti M77 Group, vede k prvním synergiím mezi těmito platformami. Skylink a CS Link svolaly první společné setkání s prodejci jejich karet a satelitní techniky. Dosud tato setkání probíhala zvlášť v režii každé z těchto dvou služeb. Nyní dochází k jejich sloučení, ačkoli M77 Group tvrdí, že zatím obě značky i oddělené služby v Česku zachová. „Vážení obchodní přátelé, pravděpodobně jste již zaznamenali, že platformy CS Link a Skylink mají nyní společného vlastníka, lucemburskou společnost M77. Prvním logickým krokem je sjednocení pravidelných setkání prodejců CS Linku a Skylinku do společných akcí ve stejném termínu. První společné akce se zúčastní představitelé managementu společnosti CS Link i Skylink a představí vám vizi a strategii obou platforem do budoucna,“ stojí v pozvánce, kterou má redakce DigiZone.cz k dispozici.

M7 Group portfolio

Portfolio satelitních služeb, které vlastní M7 Group.

Jan Potůček: Skylink a CS Link pořádají první společné setkání s prodejci jejich karet

Stručně

Satelitní služba Skylink chystá vícero přesunů programů v rámci jednotlivých kmitočtů. Serveru DigiZone.cz to řekl její výkonný ředitel Jaromír Glisník. První z nich je změna frekvence filmového kanálu HBO Comedy. Na původním kmitočtu je plánováno ukončení vysílání předběžně na konec října.

Lukáš Polák: Skylink chystá přesuny kanálů. Na nové pozici vysílá prozatím HBO Comedy

Máme další generaci satelitního přijímače vycházející z legendární Arivy, tentokrát vylepšený model Arivy 200 pod označením Ferguson Ariva 202E. Nový mikroprocesor ALI 3606 (u dřívějších modelů byl používán ALI 3602) umožnil zvýšit rozlišení upscalingem až na Full HD 1080p, zlepšit obraz a kontrast, který je nastavitelný a rozšířit komfort a funkčnost přijímače. Univerzální čtečka karet podporuje všechny české (CRW/ICE/Irdeto) a další karty, navíc CI slot pro CA moduly různých systémů využití tohoto modelu také značně rozšiřují.

Čestmír Polák: Ferguson Ariva202E: Full HD satelitní přijímač, UNI čtečka a upscaling až do 1080p 

Plány se zavedením pátého programu České televize, dětského kanálu ČT 3, narážejí na finanční a technické limity Kavčích hor. Nový generální ředitel ČT Petr Dvořák na čtvrtečním jednání volebního výboru Poslanecké sněmovny přiznal, že není tak úplně jisté, zda si ČT bude moci další celoplošný program dovolit. Jisto by v tom měl mít nejdříve do osmi měsíců. Pak předstoupí před Radu ČT s konkrétními návrhy projektu.

Jan Potůček: Dvořák krotí plány s dětským kanálem ČT 3. Neví, zda na něj budou peníze

Petr Dvořák - volba generálního ředitele ČT, 21.9.2011

Petr Dvořák nyní mírní svoje plány ohledně spuštění kanálu ČT 3. (Foto: Ondřej Hošt, DigiZone.cz)

S novou akční nabídkou obesílá společnost UPC potenciální zákazníky svojí digitální kabelové televize UPC Digital. Nově jim nabízí základní balíček třiceti programů Starter a jeden tematický balíček navíc s dalšími deseti programy za 150 korun měsíčně včetně DPH, ovšem bez časového omezení. Všechny podobné akce byly doposud omezeny určitým časovým obdobím, nyní UPC slibuje akční cenu „napořád“.

Jan Potůček: UPC slibuje 40 programů v kabelovce za sníženou cenu 150 Kč „napořád“

Žalobu na televizi Nova kvůli propuštění z pracovního poměru podají podle ekonomického deníku E15 bývalí výzkumníci Renata Týmová a Václav Prejzek. S oběma se Nova rozloučila poté, co odmítli odejít z výběrové komise Asociace televizních organizací (ATO), která posuzovala nabídky v tendru na provozovatele elektronického měření sledovanosti českých televizí pro léta 2013 až 2017. Týmová byla šéfkou výzkumného oddělení Novy, Prejzek byl analytikem.

Jan Potůček: Propuštění členové komise na výběr peoplemetrů žalují televizi Nova

BRAND24

Vlastní pánský internetový magazín s lechtivými fotografiemi dívek RedNews.cz spustila televize Nova. Pod stejným názvem nabízela nejsledovanější česká televize v minulosti krátké videozpravodajství s moderátorkami „nahoře bez“ v rámci svého zpravodajského portálu tn.cz (tuto novinku zavedla v době, kdy internetovému zpravodajství Novy šéfoval dnešní výkonný ředitel zpravodajské ČT 24 Zdeněk Šámal). Později však tyto zprávy pozastavila.

Jan Potůček: Nova se pouští do erotiky s pánským internetovým magazínem RedNews

Nejzásadnější událost tohoto týdne byla (je):

  • Plánovaný start televize Pohoda
    59 %
  • Vyhlášení Lucie Výborné a Jiřího Pomeje nejlepšími rozhlasovými moderátory
    5 %
  • Chystané společné setkání partnerů služeb CS Link a Skylink
    26 %
  • Jiná
    6 %
  • Nevím
    4 %

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).