Hlavní navigace

Piráti zavařili CS Linku a Skylinku. Prolomili kódovací systém, databázi klientů i web

15. 12. 2012
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Zástupci satelitních služeb CS Link a Skylink nebudou mít dobré spaní. Hned na několika frontách jim zavařili počítačoví piráti. Nejzávažnější je asi zcizení databáze zákazníků.

Hackeři útočili z několika front na CS Link a Skylink

Hackerská skupina Czechurity, která se v minulých dnech zviditelnila tím, že se jí podařilo prolomit zdrojový kód webových stránek satelitní služby Skylink, o sobě ve čtvrtek dala opět vědět. Na jejím twitterovém účtu: https://twitter.com/Czechurity, se objevil status následujícího znění: So cslink and skylink, We have no data? Tell it to your customers. Sdělení je možné přeložit následovně: Takže CS Link a Skylink tvrdil, že nemáme žádná data? Ať to řekne svým zákazníkům.

Přibližně ve stejnou dobu, kdy skupina hackerů vystupující pod názvem Czechurity zveřejnila na internetu databázi desítek tisíc klientů satelitního operátora CS Link, se na internetu objevil také přístupový kód, který odemkne bezplatně základní programovou nabídku této služby a také sesterského Skylinku. Samotná přístupová cesta obsahuje ID 0D03, což ukazuje na karty CryptoWorks, a kód, který pochopitelně není možné z logických důvodů publikovat.


Foto: archiv DigiZone.cz

Předseda představenstva M77 Group Jaromír Glisník neměl v posledních dnech lehké spaní.

Lukáš Polák: Satelitní piráti uvolnili kód pro bezplatný příjem základní nabídky CS Linku a Skylinku

Lukáš Polák: Hackeři zveřejnili databázi desítek tisíc klientů CS Linku. Jeho šéf je zdrženlivý

Lukáš Polák: Hackeři napadli v sobotu web služby Skylink. Na dnešek slibovali její konec

Smíchov odstartuje 23. prosince

Mediální skupina Nova potvrdila, že vysílání svého nového kanálu Smíchov, spustí ještě před Štědrým dnem, konkrétně 23. prosince. Program bude primárně dostupný v multiplexu 4, časem by se měl objevit také u dalších operátorů včetně těch kabelových a satelitních. Které titulky se ve vysílání Smíchova objeví? Půjde například sitcomy Krok za krokem, Ženatý se závazky, v české televizní premiéře pak sitcomy Mike a Molly nebo Zpátky do školy.

Mám obrovskou radost, že se nám podařilo Smíchov zfinalizovat a připravit tak, že ho můžeme svým divákům přinést jako dárek pod vánoční stromeček. Naším cílem a velkým přáním je, aby diváci Smíchov přijali jako oblíbeného společníka pro volný čas. Smíchov je televizí plnou smíchu, chce diváky bavit, rozptýlit je a rozesmát. Smíchov je prostě všude tam, kde se lidé smějí, uvedl při této příležitosti generální ředitel televize Nova Jan Andruško.

Chystaná stanice Smíchov už od čtvrtka rotuje promo smyčku v multiplexu 3.
Autor: repro foto Smíchov

Diváci dostanou Smíchov jako dárek den před Štědrým dnem.

Lukáš Polák: Smíchov, šestý kanál Novy, odstartuje den před Štědrým dnem

Lukáš Polák: Šéf CS Linku a Skylinku: O zařazení Smíchova jsme s Novou zatím nejednali

Jan Potůček: Smíchov má v multiplexu 4 novou propagační smyčku s upoutávkami pořadů

Jan Potůček: UPC zařadila do kabelu smyčku Smíchova. Ten zveřejnil program na první tři dny

Česká televize spustila novou podobu EPG

Po čtvrt roce intenzivního testování představí dnes večer Česká televize přibližně ve 21 hodin novou generaci takzvaného elektronického programového průvodce, kterého mohou znát uživatelé pod zkratkou EPG. Aplikace pojmenovaná jednoduše „TV program“ bude dostupná v rámci takzvaného hybridního širokopásmového vysílání označovaného zkratkou HbbTV. Nový prvek budou moci využívat majitelé televizorů a přijímačů s podporou této technologie.

Výhod oproti klasickému programovému průvodci bude hned několik, mimo jiné grafická atraktivnost a především možnost přehrávat si u vybraných pořadů upoutávky. Aplikace bude jako první v rámci HbbTV transparentní, to znamená, že divák uvidí na jejím pozadí právě vysílaný program. Doposud tento prvek v rámci HbbTV úplně chyběl, nebo náhled vysílání probíhal formou vloženého okna. Upoutávky, jejichž počet bude růst, budou dostupné pouze u vybraných pořadů stanic ČT 1 a ČT 2.

Náhled elektronického programového průvodce, který Česká televize chystá v rámci hybridního vysílání HbbTV.
Autor: Česká televize

Náhled elektronického programového průvodce, který Česká televize spustila v rámci hybridního vysílání HbbTV.

Lukáš Polák: Česká televize spouští novou generaci TV programu s upoutávkami. Nabídne ho v rámci HbbTV

Lukáš Polák: ČT zablokovala přístup k hybridnímu vysílání přes internetové prohlížeče

Stručně

Další člen Asociace krajských televizí (AKTV), liberecká televize Genus Plus, se podle informací serveru DigiZone.cz chystá opustit pozemní multiplex 3. Následovala by tak pražskou TV Metropol, která z této sítě odešla letos v říjnu do pražské Regionální sítě 4.

Jan Potůček: Liberecká televize Genus Plus údajně opustí multiplex 3, s konkurenčními sítěmi nejedná

S chystanými regionálními sítěmi pro zemské digitální televizní vysílání (DVB-T) v České republice se doslova roztrhl pytel. Český telekomunikační úřad (ČTÚ) zanesl do své databáze další lokální multiplex, označovaný jako Regionální síť 10.

Jan Potůček: Liberecká televize Genus Plus údajně opustí multiplex 3, s konkurenčními sítěmi nejedná

Tematickou stanici Fine Living (dříve Fine Living Network) je možné od čtvrtka sledovat v širokoúhlém obrazovém formátu 16:9. Program ve své nabídce šíří například největší kabelový operátor u nás, společnost UPC Česká republika.

Lukáš Polák: Kabelový kanál Fine Living začal vysílat v širokoúhlém formátu

Stanice Fine Living začala vysílat ve formátu 16:9
Autor: repro foto Fine Living

Stanice Fine Living začala vysílat ve formátu 16:9

Nová tematická stanice Inzert TV, která se stala ve vybraných lokalitách součástí multiplexu 4 od 1. prosince, zařadila do svého streamu také data určená pro elektronického programového průvodce (EPG).

Lukáš Polák: Inzert TV začala vysílat v multiplexu 4 programového průvodce

Data pro elektronického programového průvodce (EPG) začala v satelitní službě Skylink od počátku tohoto týdne vysílat tematická stanice Slovak Sport.TV. Program se poprvé představil divákům na pozici 23,5 stupně východně 25. června letošního roku.

Lukáš Polák: Slovak Sport.TV se po necelém půl roce dočkala ve Skylinku programového průvodce

BRAND24

Současné potíže televize Pětka, která přišla o investora s hledá nového, se podle marketingového ředitele Jiřího Haramula nedotknou příprav vánočního koncertu Ivety Bartošové v Lucerně, k němuž se váže jeden z hlavních formátů Pětky, reality show Iveta.

Jan Potůček: TV Pětka pozastavila přípravy koncertu Ivety Bartošové, pře se s jejím přítelem

Nejzásadnější událost tohoto týdne byla (je):

  • Útoky hackerů na satelitní služby CS Link a Skylink
    69 %
  • Zveřejnění data startu nové stanice Smíchov
    17 %
  • Spuštění aplikace TV program od České televize na platformě HbbTV
    7 %
  • Jiná
    3 %
  • Nevím
    3 %

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).