Hlavní navigace

Rozšiřující modul pro PlayStation 3 ji změní na DVB-T rekordér

23. 8. 2007
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Autor: 115393
23. 8. 2007

Konzole PlayStation 3 (PS 3) bude od příštího roku moci sloužit nejen pro hraní her a přehrávání disků Blu-ray, ale také jako set-top-box a rekordér zemského digitální vysílání (DVB-T). Japonská společnost Sony uvede příští rok na pěti evropských trzích modul PlayTV, který umožní majitelům PS 3 nahrávat DVB-T, a to dokonce tak, že si ho později přehrají i na přenosné konzoli PlayStation Portable (PSP) od stejného výrobce.

Sony nový produkt představilo na veletrhu Game Convention v německém Lipsku. Právě Němci a s nimi také Španělé, Francouzi, Italové a Britové budou těmi, ke kterým se PlayTV v Evropě dostane v první vlně.

Sony zatím neuveřejnilo ani přepokládanou cenu technologické novinky, ani to, kdy se dostane do dalších evropských zemí – tedy například do Česka. Už teď je ale jasné, že modul bude obsahovat hned dva ladicí obvody pro DVB-T a poradí si i s vysíláním ve vysokém rozlišení (HDTV). Pravděpodobně tedy bude zvládat nejen vysílání ve formátu MPEG-2, ale i v modernějším MPEG-4.

K záznamu vysílání poslouží pevný disk PS 3. Uživatelé budou mít pro PlayTV vlastní dálkové ovládání a pokud se rozhodnou přenést si nahraný film nebo seriál do cestovní PSP, proběhne přenos přenos přes USB. Na nahrávku se budou moci podívat na PSP ale i bezdrátově, přes Wi-Fi.

Konzole PS 3 je ve velké trojce herních zařízení poslední generace zatím na třetím místě. Do letošního června se jí prodalo 4,3 milionu kusů, zatímco konkurenčního výrobku Wii od firmy Nintendo dvakrát tolik (osm milionů kusů) a konzole Xboxu 360 od společnosti Microsoft dokonce třikrát více (11,6 milionu kusů). Od doplnění PS 3 o možnost přijímat a zaznamenávat zemské digitální vysílání si proto Sony slibuje posílení svojí pozice mezi konkurencí, minimálně v Evropě, kde se standard DVB-T jednotně používá. Díky modulu PlayTV si majitelé PS 3 už nebudou muset pro televizor, ke kterému mají herní konzoli připojenou, kupovat set-top-box.

Zdroj: ČTK

ebf - partner 1

Modul PlayTV pro PlayStation 3 [JPG, 21 kB]

Zdroj: TechDigest.tv

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).