Hlavní navigace

Televize RTA a TV7 by měly využívat společnou pozici v mutliplexu

26. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
26. 7. 2010

UVNITŘ LICENČNÍ PODMÍNKY Shodnou programovou pozici pro celoplošné zemské digitální vysílání by měly využívat dvě regionálně zaměřené zpravodajské televize, jejichž licence vlastní podnikatel Jaroslav Berka: RTA a TV7. Vyplývá to ze změny licenčních podmínek obou stanic, které na svém webu zveřejnila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). RTA a TV7 tedy použijí stejný model jako Prima Cool a televize R1, které se rovněž dělí v multiplexu 2 o jednu programovou pozici.

DOKUMENT: Licenční podmínky celoplošné digitální televize TV7 (PDF, 17,9MB)

TV7 by měla na společné pozici s RTA vysílat šest hodin denně, od 6:00 do 12:00 hod., od 12:00 do 24:00 ji vystřídá RTA. Jde však jen o papírovou změnu, protože program TV7 i RTA budou zajišťovat regionální studia RTA, která Jaroslav Berka provozuje již nyní a jež se dělí o analogové kmitočty s televizí Prima. Ve vybraných regionech se studia RTA připojují i do digitálního vysílání Primy v multiplexu 2.

ebf - partner 1

K TÉMATU: TV7 bude vysílat buď v celém multiplexu 3, nebo nikde, tvrdí majitel CDG

Z nové licenční podmínky nevyplývá, kdy RTA a TV7 zahájí celoplošné zemské digitální vysílání. Oba programy měly odstartovat již v průběhu předchozích dvou let, jejich majitel se ale nedokázal dohodnout s provozovatelem multiplexu 3 na obchodních podmínkách. Spor dosud řeší Český telekomunikační úřad (ČTÚ).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).