Hlavní navigace

Rupert Murdoch se stáhne z celé střední Evropy, tedy i z Polska

25. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 8. 2008

Mediální skupina News Corporation magnáta Ruperta Murdocha plánuje do konce letošního roku opustit celé teritorium střední a východní Evropy. Nenechá si ani slibně se vyvíjející polskou televizi Puls, do níž vstoupila teprve v loňském roce s níž plánovala po přejmenování na Fox Polska konkurovat nejsledovanějším polským komerčním televizím Polsat a TVN. Uvedl to server Broadbandtvnew­s.com.

Podle Mariye Stefanovy, předsedkyně bulharské rady pro elektronická média, News Corp. informovala, že do konce roku hodlá prodat bulharskou televizi bTV a hodlá se stáhnout také ze všech ostatních trhů včetně polského. Vedení polské televize Puls zatím veškeré informace o odchodu investora vehementně popíralo. Kromě Bulharska a Polska se společnost Ruperta Murdocha rozloučí s Lotyšskem a Srbskem.

BRAND24

Je to přitom jen několik měsíců, co News Corp. připravovala mohutnou expanzi do dalších zemí střední a východní Evropy. Začátkem července ale firma vrátila licenci pro připravovaný kanál Fox TV v Černé Hoře. O stejnojmenný televizní kanál v Srbsku projevila podle webu zájem společnost CME, které patří česká televize Nova, Galaxie sport a Nova Cinema. CME je také jedním ze zájemců o bulharskou bTV (CME nedávno v Bulharsku koupila podíly ve dvou místních televizích).

Murdochovo televizní impérium se tedy v Evropě stáhne na svoje původní pozice v západních zemích, kde provozuje např. placenou televizní službu Premiere v Německu či Sky v Británii a Itálii.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).