Hlavní navigace

Sony Pictures Television Networks plánuje v Česku spuštění dalšího kanálu z rodiny AXN

20. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kanál AXN Spin, který je hlavním favoritem na spuštění v České republice a také na Slovensku, se orientuje na mladého diváka do pětadvaceti let. Vysílá seriály i filmy.

Společnost Sony Pictures Television Networks, která je v České republice a na Slovensku provozovatelem kanálu AXN, AXN Crime a AXN Scifi, chce v našem regionu spustit další televizní kanál. S největší pravděpodobností by mělo jít o stanici AXN Spin, ovšem definitivní rozhodnutí ještě nepadlo. Program by měl odstartovat v první polovině příštího roku, pravděpodobně v jeho druhém kvartálu. Vyplývá to z informací, které má k dispozici server DigiZone.cz.

Ukázka z vysílání HD verze kanálu AXN Spin.
Autor: repro foto AXN Spin HD

Ukázka z vysílání HD verze kanálu AXN Spin.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Skylink zařadil do nabídky AXN. Retro už je dostupné v základním balíku

Sony Pictures Television Networks už v tuto chvíli monitoruje trh a vede předběžná jednání s operátory. Firma především zjišťuje, jaké jsou jejich možnosti. Ve hře jsou dvě možnosti, buďto bude program spuštěn ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV), nebo odstartuje ve standardní kvalitě, do které bude z HD konvertován. V jaké podobě nakonec diváci program uvidí bude pochopitelně záviset především na tom, kolik budou operátoři schopni za stanici zaplatit. Program má být pochopitelně lokalizován do češtiny.

KL24

Webové stránky kanálu AXN Spin
Autor: repro foto axnspin.pl

Webové stránky kanálu AXN Spin

ČTĚTE TAKÉ: HBO už nezastupuje kanály AXN. Jejich provozovatel buduje vlastní kancelář v Polsku

Kanál AXN Spin byl spuštěn letos v Polsku a společnost se ho v blízké době chystá představit divákům také v Rumunsku. Vysílání AXN Spin je určeno především pro mladší diváky, a to ve věku od třinácti do pětadvaceti let. Program například odvysílal seriály typu Teen Wolf, Smallville nebo Rude Tube, z filmů pak Piráty z Karibiku, Charlieho Andílky nebo Toy Story. Sony je v Evropě také provozovatelem kanálů AXN Black a AXN White. Ty vysílají ve Španělsku, respektive Portugalsku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).