Hlavní navigace

Telefónica bilancuje pět let v Česku. Multiplexu 4 se vyhnula

8. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
8. 9. 2011

Přesně před pěti lety, v září roku 2006, uvedl španělský operátor Telefónica na český trh svůj první produkt – IPTV službu O2TV. O této skutečnosti jsme vás na DigiZone.cz již informovali. Nyní však firma bilancuje své pětileté působení v České republice oficiálně, tedy prostřednictvím tiskové zprávy. Při této příležitosti vydala také dokument „Milníky společnosti 2006 – 2011".

ROZHOVOR: Hynek Chudárek: Óčko je v multiplexu 4 jako experiment a bez garance

Společnost Telefónica Czech Republic, jak z ní od května nový název operátora, se podle očekávání zaměřila především na mobilní služby, kde se jí daří, a naopak se úplně vyhnula terestrickému multiplexu 4. Pouze okrajově je zmíněna služba O2TV. Je to například v souvislosti s uvedením produktu na trh, rozšíření programové nabídky nebo uvedení 3D filmů na TV obrazovky. Poslední zmínka spojená s IPTV produktem od společnosti Telefónica se v dokumentu nachází pod říjnem 2010, kdy byl představen jeho nový koncept. Ten však nové zákazníky také příliš nelákal.

Z ARCHIVU: Multiplex C vysílá v Praze a Brně, ale jen dočasně

DT24

Absence multiplexu 4 v pětileté historii Telefóniky však není žádným překvapením. Firma by se bezpochyby neměla čím chlubit. Síť už fungovala v době působení značky Český Telecom, nicméně od té doby se v podstatě nehnula z místa. V současné době je multiplex 4 v podstatě bez zákazníků. Jedinou platící televizí je zde hudební stanice Óčko, koncem srpna z něj naopak odešla pražská TV Metropol. Firma svůj slib, že síť kromě Prahy, Brna a Ostravy rozšíří i do dalších měst, doposud nesplnila. Do budoucna jí hrozí, že o svůj kmitočtový příděl přijde.

Server DigiZone.cz ohledně budoucnosti multiplexu 4 oslovil také společnost Telefónica Czech Republic. Redakce čeká na vyjádření a poskytne ho v dohledné době svým čtenářům.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).