Hlavní navigace

UPC spustí digitální kabelovku nejdříve v Polsku a Maďarsku

7. 3. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 3. 2007

Digitální kabelové televize od společnosti UPC se dočkají nejprve zákazníci v Polsku a Maďarsku. Firma ji chce nabídnout koncem letošního roku, potvrdil polskému listu Gazeta Prawna zástupce ředitele polské UPC Marek Sowa. Programová nabídka DVB-C bude čítat 60 až 100 televizních stanic, televizi s vysokým rozlišením obrazu a službu video na vyžádání.

BRAND24

Firma nyní vyjednává s provozovateli televizí a pracuje na finální podobě nabídky: cenících, programových balíčcích a výběru digitálních set-top-boxů, které mají umožnit nahrávání pořadů, sledování HDTV a využívání domácí videotéky. Polsko a Maďarsko jsou zeměmi, v nichž zprovozníme digitální kabelovou televizi jako první, cituje deník prohlášení Mika Friese, šéfa mediálního koncernu Liberty Global (majitele panevropské kabelové a satelitní společnosti UPC) pro investory.

Česká UPC zatím o plánech s digitální kabelovou televizí mlčí. Generální ředitel UPC Česká republika Václav Bartoň nedávno v rozhovoru pro DigiZone.cz řekl, že firma dosud hledá vhodný ekonomický model a čeká na nabídku HD programů. Podle neoficiálních informací by ale UPC měla nabídnout komerční provoz DVB-C už v polovině letošního roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).