Hlavní navigace

Adam Skotnický (Mirantis): Ve firmě jsme takový virus. Děláme pro AT&T a další obry

2. 6. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Adam Skotnický, Mirantis Autor: Jan Sedlák
Akvizice českého TCP Cloudu za miliardu si sedá a česká stopa je ve velké americké firmě značná. Uvnitř: VIDEO a AUDIO.

Americká společnost Mirantis na podzim loňského roku za zhruba miliardu korun koupila českou firmu TCP Cloud. Její spoluzakladatel a tehdejší ředitel Adam Skotnický tehdejším rozhovoru pro Lupu podrobně popsal detaily. Nyní ve videorozhovoru mluví o tom, jak si vše sedá.

Kuba Pavlík [druhý spoluzakladatel] vybojoval svůj boj a nový produkt [Mirantisu] je vybudován na našem původním,“ popisuje Skotnický s tím, že Praha má mít velký dopad na to, jak technologie Mirantisu vypadají. Noví zákazníci už fungují na těchto produktech, včetně třeba AT&T, jehož media cloud je postaven na komoditním hardwaru a open source.

Poslechnout (nebo stáhnout) si můžete také audioverzi rozhovoru.

Mirantis už se před příchodem Čechů začal měnit. „Přesně jsme zapadli do okýnka, které chtěli. To nastartovalo docela velkou revoluci v rámci Mirantisu, zejména co se týče byznysu. Starý produkt s okamžitou platností skončil a nahradil ho nový,“ říká Skotnický.

Adam Skotnický, Mirantis from Internet Info on Vimeo.

CIF 24 - tip - superearly cena

„Jsme takový virus. Postupně se to v Mirantisu propaguje, poměrně dobře. Myslím si, že to má velký vliv na zákazníky.“ Mezi ty nové patří třeba DirecTV či Volkswagen. Mirantis bude nadále svoji novou pražskou pobočku rozšiřovat o vývojáře. Jakub Pavlík navíc získal funkci Director of Engineering.

Podívejte se také na předchozí video rozhovory: Zdeněk Cendra (CDN77, Peering.cz, SuperHosting), Vít Horký (Brand Embassy), Jan John (SimpleCell), Damir Špoljarič (VSHosting).

Lupa.cz poprvé vyzkoušela formát videorozhovoru ještě dřív, než to bylo cool – před deseti lety, v březnu 2007. Tehdejší interview s jedním ze zakladatelů serveru Stream.cz a pozdějším šéfredaktorem Lupy Patrickem Zandlem dnes už sice vzal čas, ale komentáře pod článkem byly tehdy spíše odmítavé. Doba se posunula a po deseti letech to s videem zkoušíme znovu. Technicky spolupracujeme s provozovatelem serveru Mladypodnikatel.cz Jiřím Rosteckým. Pokud máte k našim videům nějaké nápady nebo připomínky, budeme rádi, když nám je pošlete na e-mail redakce@lupa.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).