Hlavní navigace

Další končící slevové servery: MegaSleva.cz, BonyBony.cz a MyDeals.cz

30. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Isifa
Když už o problémech společnosti Kolektiva s. r. o. byla reportáž v České televizi, bude to asi vážné. Tři navázané slevové servery však pořád „jedou“.

Reportáž České televize říká vcelku jasně, že „Na Internetu se objevily dalši podvodné slevové portály“, ale takhle to přesně není — www.megasleva.cz, www.bonybony.czwww.mydeals.cz jsou na trhu slevových serverů docela dlouho.

Od roku 2013 navíc spolupracují (viz Portály Mydeals.cz, BonyBony.cz a Megasleva.cz spolupracují) na základě společného prvku v podobě „mezinárodní sítě Rebate Networks“ (a faktu, že MyDeals.cz vlastně „koupilo“ BonyBony.cz a MegaSleva.cz).

Ještě v roce 2011 přitom například MyDeals.cz bylo řazeno mezi nejsilnější české servery, ale v té doby na zařazení do první desítky stačilo mít obrat v řádu milionů korun. V tomto roce se v první desítce neobjevil ani jeden z nich.

Jak plyne z reportáže České televize, v sídle firmy nikoho nenajdete, není možné kontaktovat ani jeden z portálů, natož jejich provozovatele. A po serverech zůstali neuspokojení zákazníci — ti si klasicky zaplatili slevu a pokoušejí se ji uplatnit u poskytovatele slevy, ten však od slevového portálu nedostal zaplaceno. Asi ani nepřekvapí, že všechny tři webové stránky jsou stále v provozu a není na nich žádná informace o problémech ani o čemkoliv dalším.

MMF24

Neočekávejte, že by se snad na „černé listině“ objevila aktualizace. Nefunkční „Asociace portálů hromadného nakupování“ má poslední aktualitu z března tohoto roku a nikdy asociací zastupující slevový trh nebyla. Je to ostatně vidět i z toho, jak dopadly původní plány. Tvoří ji několik malých serverů. A ty „asociaci“ využívají hlavně pro vlastní cíle.

DODATEK 31: srpna: Na webech se objevila informace v insolvenci a poněkud zvláštní informace o tom, že „pokud máte zájem uplatnit své pohledávky, sledujte insolvenční rejstřík insolvencni-rejstrik.cz“. Pokud tedy skutečně máte zájem uplatnit své pohledávky, tak je určitě dobré vědět, že sledováním něčeho co se jenom jmenuje „insolvenční rejstřík“, pohledávky neuplatníte.  

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).