Hlavní navigace

Pindík a Pipinka: Sňatek z rozumu

12. 2. 2002
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Většina servů zmizí a v lepším případě po nich zůstane díra, po mnohých nezůstane vůbec nic. Když ale loni zmizel ze světa server Pindík a Pipinka - který pravidelným čtenářům Lupy jistě není třeba příliš představovat, dopadlo to zcela jinak. Vznikl totiž server nový. Kéž by takto končilo více projektů.

Server Pindík&Pipinka (P&P) pravidelným čtenářům představovat netřeba – loni na Apríla Marek Antoš využil podobnosti designu s Lupou (čistě náhodné) na a P&P přesměroval titulní stranu. Pro ostatní čtenáře připomenu, že že P&P byl erotický server, a to přímo autoerotický, masturbační (až se musím červenat, že něco takového na Lupu vůbec píši).

588

P&P si neliboval v obscénních výrazech, pornografických fotografiích ani z něj nevyskakovala přehršel reklamy. Naopak se zdálo, že Raphael Poiree je k tvorbě P&P veden víceméně filantropickými zájmy – P&P byl zájmový server. Na jeho stránkách jste mohli objevovat nejedno tajemství rozkoše, a pokud vám nebránily fyziologické překážky, mohli jste většinu popisovaných nápadů bez finančních nákladů ihned realizovat.

Právě tahle lidovost zaměření obsahu a přístupný vzhled, který na první pohled nedal znát, na jakém typu serveru se právě nacházíte, lákal mnoho experimentátorů s vlastním tělem a server P&P se tak stal tím nejlepším, co jste v daném „oboru“ na Internetu mohli v českém jazyce dostat.

Loni P&P poněkud přesáhl hranice vlastního omezení, když rozběhl původně drobný, posléze ovšem skoro masový výzkum autoerotiky. Na formulář o několika desítkách otázek během nemnoha dní odpověděly tisíce respondentů jak pohlaví mužského, tak ženského (těch méně). Tehdy si Poiree poprvé výrazně uvědomil, že se mu se serveru původně vytvářeného pro vlastní záliby vyklubal otesánek, který stále roste.

Aby P&P mohl nadále fungovat a vydržet velký zájem, rozhodl se Poiree spojit síly se strategickým partnerem. Už z počátku měl na potenciálního partnera velké nároky. A nelze se mu co divit, vždyť autoerotika je záležitost nanejvýš intimní a vstup další osoby je vždy výrazným zásahem do hry. Přibližně v tu samou dobu se z opačného konce začal po potenciálním partnerovi rozhlížet i Pawouk, který využil komunitu, jež vyrostla na Průvodci v klubu o partnerském sexu a založil Sexus, server o intimních partnerských vztazích.

Poiree vládl archivem s hodnotným obsahem, Pawouk nabízel lepší zázemí pro práci (redakční a publikační systém, server a kontakty v internetových médiích). Po několika měsíčních náročných rozhovorech nakonec došlo k fúzi obou projektů. Server P&P se rozloučil s svým tehdejším hostitelem (Sexindex) a splynul se Sexusem.

BRAND24

Po většině projektů, které jsme tu v Pohřebišti ukládali k věčnému spánku, zůstalo prázdno a zdrcení pozůstalí. Je to asi už zaměřením P&P, že jejich život pokračuje i po smrti v novém projektu, který si od nich vzal to nejlepší. Kéž by tak šťastně končilo více projektů.

Pohřebiště představuje ve všech kulturách místo posvátné. Prostor, kde potomci a přeživší vzdávají hold svým předkům. V seriálu Pohřebiště se na Lupě zamýšlíme nad „životem“ aktivit, projektů a serverů, které zásadním způsobem změnily Internet nebo jeho chápání. Připomínáme si nesmrtelné činy často již zapomenutých hrdinů a vyprávíme legendy z krátké historie českého Internetu.

Nechali jste se loni na Apríla napálit?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se zabývá výkonovým marketingem na internetu. Pracoval pro Advertures, Dobrý web a Outrider. Martin byl dříve redaktorem Lupy a dalších periodik o IT.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).