Hlavní navigace

Ředitelé regionálních studií Českého rozhlasu byli odvoláni, chystá se výběrové řízení

17. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rada Českého rozhlasu se zároveň seznámila s tím, že novou mluvčí veřejnoprávní instituce bude Zora Karmazín Blümlová, která vystřídá Jakuba Čížka. Ten bude působit na jiném postu.

Rada Českého rozhlasu dnes rozhodla o odvolání ředitelů regionálních studií. Stalo se tak na návrh generálního ředitele veřejnoprávní instituce Petera Duhana. Informovala o tom agentura ČTK. Krok byl předem ohlášen a souvisí s plánovanou restrukturalizací regionálního vysílání. Tématu se server DigiZone.cz věnoval podrobně v tomto článku. Dosavadní šéfové regionálních studií budou vykonávat své pozice až do nástupu nového vedení. Výběrová řízení budou vypsána v úterý, vítězové by měli být známi a jmenováni v říjnu.

K TÉMATU: Krajská studia Českého rozhlasu čeká reorganizace. Některá výrazně zeštíhlí

Půjde o celkem šest ředitelů, konkrétně pro Brno, dále pro Ostravu spolu s Olomoucí, pro Vysočinu a České Budějovice, pro Plzeň a Karlovy Vary, pro studio Sever včetně Liberce a sloučené pracoviště Hradce Králové a Pardubic, připomněla ČTK. Jan Menger, který je náměstkem generálního ředitele Duhana, bude nově řídit Reginu. Uchazeči o posty vedení regionálních studií musí mimo jiné mít vysokoškolské vzdělání a pětiletou praxi, respektive středoškolské vzdělání a desetiletou praxi. Chystané změny pak mají vést ke vzniku takzvaného národního okruhu.

KL24

ROZHOVOR: Peter Duhan: Český rozhlas Dvojka se opět přejmenuje. Usilujeme o čtvrtý okruh

Rada Českého rozhlasu se dnes na svém zasedání taktéž seznámila se skutečností, že veřejnoprávní instituce bude mít nového tiskového mluvčího, respektive mluvčí. Podle ČTK má ředitele komunikace a vnějších vztahů Jakuba Čížka nahradit od července Zora Karmazín-Blümlová. Ta není v Českém rozhlasu nováčkem. Doposud tu působila jako vedoucí kanceláře generálního ředitele Petera Duhana. V minulosti působila mimo jiné v České televizi. I ta shání „nový hlas“. Dosavadní tisková mluvčí Michaela Fričová se bude dle dubnového vyjádření ředitelky komunikace a marketingu Daniely Němcové věnovat charitativním projektům.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).