Hlavní navigace

Srovnání IPTV, OTT a satelitních poskytovatelů. Jaký je stav v srpnu 2020?

6. 8. 2020
Doba čtení: 16 minut

Sdílet

 Autor: Pexels, podle licence: Public domain
Tentokrát jsme k obvyklým IPTV/OTT nabídkám přibrali i jejich verze pro satelitní distribuci a také satelitní operátory s tzv. kombinovanými nabídkami. Jde o satelitní a internetové balíčky (typicky Skylink + Skylink Live TV).

Stejně jako v předchozím dubnovém vydání si nejprve v krátkosti řekneme, co se stalo na trhu. 

  • Ukončení služeb oznámil provozovatel TV platformy Zapni.TV. Jako jediná podporovala multimediální centrum KODI. 

  • Ukončení distribuce programů Discovery Networks (mj. Eurosport či Discovery Channel) oznámil majoritní satelitní operátor Skylink CZ/SK. Tento krok se netýká klientů služby freeSAT (by Skylink), kde jsou uzavřeny odlišné smlouvy a programy jsou přebírány z jiné kapacity.

  • Naopak rozšířením spolupráce se skupinou Discovery se pochlubil Deutsche Telekom, a to týž den, kdy došlo k ukončení spolupráce Discovery se Skylinkem. Prostřednictvím svých dceřiných společností v ČR a SR zajistí budoucí distribuci panevropského sportovního kanálu Eurosport 4K a rovněž se postará o novou VOD videotéku. 

  • Telly překlopila další programy (v internetové distribuci) do HD rozlišení, konkrétně Discovery Science, Golf Channel a Fishing and Hunting, a také nasadila kodek H.265/HEVC. Programy z portfolia AMC však stále nenabízí.

  • Na základě nové dohody se současným držitelem práv na vysílání Fortuna ligy, společností O2, Česká televize pro další sezónu uplatní právo své čtvrté volby na zápas konaný v pátečním termínu. O2 si ponechává své právo prvních třech voleb, ČT nadále drží práva k zápasům Evropské ligy, a to včetně práva první volby. Společně s O2 divákům přinesou finále Ligy mistrů (Champions League). 

  • O2 od 1. 7. spustila reklamní kampaň na podporu O2 TV a jejích funkcí. Jako první funkci kampaň zvolila třídění programů podle žánrů se slogany „Přehledně uspořádáno“ a „Kde byl chaos, je teď řád“. Tato funkce třídění je bohužel „přehledně uspořádána“ pouze v prohlížečové verzi služby (o2tv.cz), uživatelské rozhraní v set-top boxu (4K přijímač SmartLabs) má pouze tytéž vstupní ikony, ale za nimi následuje původní verze třídění, kde například v sekci „Nejlepší filmy“ nalezneme i několik dílů jakéhosi seriálu.

  • Vodafone TV již nahradila původní nepřehlednou a nevzhlednou prezentaci takovou, která je hodna operátora takové velikosti a jména. Navíc jsou v ní zahrnuty i programy téměř nikde jinde neobsažené.

  • T-Mobile v měsíci červenci spustil „bleskovou“ výměnu hardwaru své IPTV služby T-Mobile TV. Týkala se klientů užívajících službu na STB Arris VIP 1113, který byl poskytován od spuštění služby až do zavedení nového modelu Arris VIP 4302 („puk“). Akce souvisí s novým ovládacím rozhraním T-Mobile GO, které po 24. červenci 2020 už nepodporuje nejstarší modely VIP 1113.


Autor: T-Mobile
Co se dozvíte v článku
  1. Tarify a balíčky
  2. Programové nabídky podle skupin a zaměření 

Tarify a balíčky

Všechny ceny v následujícím textu uvádíme v základním nastavení. To znamená bez zvýhodnění poskytovaných operátorem v rámci kombinovaných tarifů (jde o nabídky jako O2 Spolu nebo T-Mobile Magenta 1). Za tarif v tomto případě označujeme jakoukoliv základní nabídku. Dodatkové nabídky, například volitelné stanice, označujeme jako balíčky. Operátoři jsou řazeni v abecedním pořadí.

freeSat (by Skylink)

Satelitní operátor freeSAT, spadající pod Skylink a tím do skupiny Canal+ Luxembourg (původně M7 Group), má v nabídce pouhé dva základní tarify – medium HD a plus HD. Z pěti nabízených balíčků jsou tři prémiové, nabízející programy HBO v různém složení a rozlišení, dalším je souborný balíček 6 programů FilmBox a aplikace FilmBox Live, do počtu pěti nabídku doplňuje balíček pro dospělé freeSAT active. V nabídce je i internetová televize a videotéka Skylink Live TV. 


Autor: Repro freeSat

Autor: Repro freeSat

O2 (O2 TV)

Společnost stále nabízí ve své O2 TV tři základní tarify a dva dodatkové balíčky, zde k žádné změně nedošlo. Až do 31. srpna 2020 operátor poskytuje akční slevu na střední tarif „O2 TV Stříbrná“ ve výši 150 Kč a na nejvyšší „O2 TV Zlatá“ ve výši 300 Kč. Při pořízení dodatkového balíčku „Kino“ (k tarifům „Bronzová“ a „Stříbrná“) je první měsíc zcela zdarma, od druhého měsíce za plnou cenu. Nabízena je i videotéka (úhrada za každý zapůjčený titul), exkluzivně sportovní přenosy v multidimenzi (MD) a také tzv. rodinné sledování, které umožňuje sledovat O2 TV celkem až na třech zařízeních zároveň. 


Autor: Repro O2

Autor: Repro O2

Skylink

Největší česko-slovenský primárně satelitní operátor ze skupiny Canal+ Luxembourg (dříve M7 Group) nabízí celkem šest tarifů, včetně individuálně sestavitelného s názvem Flexi 10. Jedním z nich je i unikátní podmíněný tarif s názvem „Digital“, který je nabízen za 0 Kč. Podmínkou je úhrada tzv. servisního poplatku. V minulosti byl předmětem mnoha kontroverzí, obzvláště pro mírně řečeno podivný způsob marketingu. V rámci mateřské skupiny nemá u žádného dalšího operátora obdobu. 

Dodatkových balíčků je v nabídce rovněž šest, dva s programy HBO. Zbylé čtyři jsou víceméně „do počtu“, dva nabízejí erotiku (jeden se šesti, druhý s jediným programem Man-X), jeden obsahuje HD programy Film Europe, poslední s názvem „CS“ nabízí CS Film a CS Horror. 

Jako červená linie se všemi tarify i balíčky táhne absence programů, které jsou u ostatních operátorů běžné (nepřítomnost portfolia Discovery Networks, HBO v HD pouze 1×, AXN také pouze 1× v SD atd.) a nadužívání slova „zdarma“. 

Ceny nasazené operátorem nejsou (vzhledem k šíři nabídky) zrovna odpovídající. Za tarif honosně nazvaný „Komplet“ se 127 programy, z toho 58 v HD rozlišení, je účtováno 1100 Kč. Součástí tarifu jsou sice přístupy do HBO GO, FilmBox Live a online služby Skylink Live, nicméně konkurence totéž umí za méně (a s více programy v nabídce), kupř. Vodafone TV ve svém tarifu „Komplet“ nabízí vše, co tarif Skylinku postrádá, a to za 899 Kč. 

Skylink Live TV je internetová OTT služba nabízená buď jako bonus klientům Skylinku, kteří mají aktivovanou přístupovou kartu a některý z placených tarifů (netýká se klientů, využívajících pouze tarif „Digital“), nebo jako extra produkt podle ceníku, bez nutnosti satelitního příjmu (první měsíc zdarma na vyzkoušení). Součástí je i „videopůjčovna Live TV“ s exkluzívní videoknihovnou pořadů z produkce National Geographic. Je dostupná (až na 4 zařízeních současně) několika způsoby: v aplikaci Skylink Live TV pro Android, iOS a Smart TV, přes webový prohlížeč nebo přes Tesla MediaBox (má českou i slovenskou verzi).

SledováníTV.cz

Společnost na vlastních stránkách a prostřednictvím široké sítě smluvních partnerů nabízí 3 základní tarify plus celkem 8 dodatkových balíčků včetně „3× Smart TV“, což je obdoba „rodinného sledování“ u O2 TV. Po vzoru satelitního Skylinku je taktéž nabízen variabilní balíček „Mých 7“ v ceně 165 Kč měsíčně, kde lze poskládat vlastní výběr z nabídky celkem 34 placených kanálů s možností jednou měsíčně výběr změnit. 


Autor: Repro SledováníTV.cz

Autor: Repro SledováníTV.cz

Autor: Repro SledováníTV.cz

Telly

Telly ve své kombinované distribuci (internetová i satelitní) v obou případech nabízí ke třem základním tarifům filmový dodatkový balíček. Na rozdíl od ostatních operátorů zde nejsou součástí nejvyššího tarifu programy HBO, pro jejich sledování je nutno zvolený tarif doplnit právě tímto balíčkem (obsahuje i HBO GO). Počet nabízených programů se v závislosti na typu distribuce liší. 

Pro sportovní fanoušky je zde nabídka Telly Sport. Základní nastavení je klasický měsíční poplatek (platí současně pro internetovou i satelitní variantu), lze však zvolit úhradu jednodenní, třídenní nebo týdenní (pouze přes Telly aplikaci). 

Společnost nabízí zkušební dobu sledování na 30 dní zdarma a také slevu 30% z ceny tarifů „Střední“ a „Velký“ po dobu dvou let. Sleva se vztahuje jak na internetovou, tak satelitní verzi služby.


Autor: Repro Telly

Nabídka internetové Telly


Autor: Repro Telly

Nabídka satelitní Telly


Autor: Repro Telly

T-Mobile TV

Společnost T-Mobile stejně jako Telly poskytuje kombinovanou internetovou/satelitní distribuci. Zde se však nejen počet nabízených programů, ale i počet nabízených produktů liší podle typu distribuce. 

Shodně v obou verzích je nejnižší z tarifů „XS“ ve zvýhodněné nabídce za 49,– Kč po dobu jednoho měsíce. 

Celkově T-Mobile TV ve své internetové variantě obsahuje 5 základních tarifů a 4 doplňkové balíčky, ve variantě satelitní 4 základní tarify a dva doplňkové balíčky. 

Varianta satelitní je nabízena za podstatně nižší ceny, což je ale vykoupeno nižším počtem programů (např. v tarifu XS je to 42 programů oproti 52 ve stejném tarifu u internetové varianty). XL tarif není v satelitní distribuci vůbec nabízen. 

I zde je videotéka, na rozdíl od konkurenční O2 TV za fixní měsíční poplatek, bez ohledu na počet vypůjčených filmů. 

Pro „ucelený nákup na jednom místě“ nabízí operátor k tarifům S–XL (nezávisle na tom, na jaké platformě klient hodlá sledovat programy v něm obsažené) i nákup TV přijímače za zvýhodněnou cenu, popřípadě na splátky bez navýšení. Jde o Philips, model PUS 8505/12 4K UHD HDR z řady Performance, v úhlopříčkách 43" a 50".

Vodafone TV

Vodafone nabízí tři základní televizní tarify své internetové televize. Zvýhodněná nižší cena je podmíněna internetovým připojením od Vodafone. V ceně středního i vyššího tarifu je videotéka, v ceně vyššího tarifu dále ještě HBO GO. Dále je nabízeno celkem deset dodatkových balíčků k nižšímu a střednímu tarifu. I nadále jsou ponechány letité názvy balíčků původně používané společnosti UPC. Tři z deseti nabízených balíčků jsou různě poskládané programy z portfolia HBO.


Autor: Repro Vodafone

Nabídka pro klienty s jiným internetovým připojením než od Vodafone


Autor: Repro Vodafone

Nabídka pro uživatele s internetem od Vodafone


Autor: Repro Vodafone

Programové nabídky podle skupin a zaměření 

Všichni poskytovatelé jednotně nabízejí prakticky kompletní zrcadlo celoplošné DVB-T/2 nabídky, v naprosté většině v HD rozlišení. Může dojít k odlišnostem od zbytku nabídkou SD rozlišení některého z programů (například podle svého vlastního popisu T-Mobile stále nabízí Primu Krimi v SD). 

U regionálních televizí se nabídka liší podle poskytovatele a aktuálně uzavřených smluv. 

Satelitní operátoři rovněž nabízejí prakticky kompletní zrcadlo celoplošné DVB-T/2 nabídky, ale v nabízeném rozlišení se odlišují. FreeSAT má většinu nabídky v HD i SD rozlišení, Skylink nabízí tematické programy Prima Love a Prima Krimi pouze v SD, stejně jako Novu 2 a Novu Gold, nabídky Telly a T-Mobile až na drobné odlišnosti kopírují v rozlišeních své internetové varianty. 

Srovnání nabídky plnoformátových stanic v internetových službách (PDF) 

Srovnání nabídky plnoformátových stanic u satelitních operátorů (PDF)

Sport

Pokud jde o internetovou distribuci, z programů šířených na území ČR je v nabídce všech srovnávaných poskytovatelů celkem šest – veřejnoprávní ČT sport, dvojice Nova Sport 1/2, dvojice Eurosport 1/2 a také Auto Motor Sport. Vše v HD rozlišení. 

Skylink Live TV je po sportovní stránce ve své nabídce poměrně dosti chudý, nabízí kromě veřejnoprávní ČT sport, dvojice Nova Sportů a dvojice Sport1/Sport2 (vše v rozlišení HD) ještě exkluzivně pro Live TV Fuel TV HD a Arena Sport 1 v SD rozlišení. Tím je sportovní nabídka vyčerpána. 

Část nabídky podléhá exkluzivním smlouvám – jako O2 Sport, O2 Fotbal, O2 Tenis – nebo distribučnímu omezení (stanice rodiny Digi Sport). 

V obou nabídkách Telly stále schází dvojice Sport1/Sport2 z důvodu neukončeného dlouhodobého sporu s majitelem práv – AMC Networks Central Europe. K 31. 12. 2019 totiž vypršela platnost soudem uloženého předběžného opatření a došlo tak k zániku oprávnění pro vysílání všech programů z portfolia AMC Networks CE. 

Ze srovnávané pětice i jiní ale postrádají určité programy, kupříkladu T-Mobile programy z portfolia SPI – FightBox a Fast & Fun Box. U O2 v nabídce dlouhodobě absentuje dvojice Arena Sport 1/2. 

Sportovní nabídka v satelitní distribuci je zřejmě nejširší u freeSATu, který opět vše nabízí v SD i HD rozlišení, navíc není dotčen ukončením distribuční smlouvy mezi Discovery Networks a mateřskou společností, takže i nadále nabízí panevropský Eurosport 1/2, a to v SD i HD rozlišení. Jediným zcela nepřítomným programem zde je Arena Sport 2. 

Srovnání nabídky sportovních stanic v internetových platformách (PDF)

Srovnání nabídky sportovních stanic – satelitní služby (PDF)

Filmové stanice

Filmová nabídka v internetové distribuci: Skylink Live TV pusto a prázdno, nenajdete ani HBO, ani Cinemaxy, navíc prakticky žádný HD obsah. V nabídce je základní Filmbox (v SD), AXN (rovněž v SD), AMC, Film + a CS Film. 

Naopak Vodafone nabízí kompletní set HBO i Cinemax (vše HD), programy Filmbox (mimo Arthouse, který stále nabízí SledováníTV jako jediný operátor) v HD a jako jediný má v nabídce 3× AXN v HD. Rovněž v jeho nabídce (a nabídce Telly) naleznete 4× „CS“ v HD. 

Zpět k Telly: situace, kdy je jediným poskytovatelem, jehož nejvyšší nabídka neobsahuje kompletní portfolio skupiny HBO, stále trvá. 2× Cinemax (v HD rozlišení) je součástí tarifu „Velký balíček“, 3× HBO v HD rozlišení nutno dokoupit. 

Jediným poskytovatelem, u kterého není v žádné z nabídek přítomna trojice programů AXN, je dlouhodobě O2 a s největší pravděpodobnosti jde o stav trvalý. 

Filmová nabídka v satelitní distribuci: nejvíce zastoupeny jsou programy Filmbox skupiny SPI (opět mimo Filmbox Arthouse), a to u všech zmiňovaných operátorů. Jediným chybějícím je Filmbox Family v nabídce Skylinku. Rovněž u všech operátorů najdeme Epic Drama HD a AXN (v rozlišení SD). Opět kromě Skylinku jsou v nabídce SD verze AXN White a AXN Black. 

Teď k tomu méně pozitivnímu: HBO HD sice nalezneme u všech čtyř operátorů, HBO 2/3 HD už jen u Telly (za příplatek) a T-Mobile. Kompletní trojku SD verzí HBO má freeSAT, HBO 2/3 je v nabídce Skylinku. Cinemax (SD) opět nabízejí všichni, Cinemax 2 (SD) mimo Skylinku zbylí tři operátoři. HD verze obou Cinemaxů je pouze v nabídce satelitní T-Mobile TV. 

Srovnání nabídky filmových stanic v internetových službách (PDF)

Srovnání nabídky filmových stanic v satelitních službách (PDF)

Dokumentární programy

T-Mobile TV (v obou distribučních variantách) se ve skupině dokumentární tvorby odlišuje od ostatních služeb tím, že její poskytovatel zde nabízí exkluzivně BBC Earth v češtině, a to od tarifu M výše. 

V nabídce všech čistě internetových poskytovatelů jsou ověřené klasiky jako Prima Zoom HD, National Geographic HD a NG Wild HD, trojice programů z portfolia Viasat (vše HD) nebo Animal Planet HD. Dále také program History HD (mimo O2 TV, kde je dostupný v SD a v nejvyšším tarifu Zlatý). Mimo Telly je u všech ostatních čtyř dostupný rovněž Spektrum HD. 

Skylink Live TV zde nabízí Primu Zoom HD, NGC HD, Nat Geo Wild HD, Travel XP HD a Nautical Channel HD. Tím nabídka ve vysokém rozlišení končí a doplňují ji SD verze Viasat History a Viasat Nature (nikoliv však Viasat Explore). 

Programy skupiny Discovery jsou mezi poskytovateli v obou distribučních variantách fragmentovány, část je nabízena v SD, část v HD, ne vždy jsou nabízeny všechny. A zde je další bolest operátora Skylink, kde nejsou nabízeny vůbec, pro již zmiňované neobnovení smlouvy. V nabídce Skylinku naopak nalezneme Insight v HD i UHD verzi. 

A jsme opět u freeSATu, který nebyl neprodloužením smlouvy s Discovery Networks ovlivněn a programy z jejich portfolia dále nabízí, částečně v SD a částečně v HD rozlišení. U freeSATu nalezneme například i Travel Channel nebo History v SD i HD verzích. 

Srovnání nabídky dokumentárních stanic na internetových platformách (PDF)

Srovnání nabídky dokumentárních stanic na satelitních platformách (PDF)

Hudební stanice

V hudební nabídce SledováníTV nadále nejsou zastoupeny programy z portfolia Viacom, tedy MTV/VH1. V téže nabídce také ale nalezneme kompletně zastoupené Óčko (obě rozlišení, SD i HD, v závislosti na tarifu), klasiku zde zastupují Mezzo a Mezzo live HD. 

Podle dostupných informací má program Club MTV (dříve MTV Dance) po svém přejmenovaní nakonec zcela ukončit vysílání v Evropě. 

Z rozsáhlého portfolia Stingray T-Mobile TV nabízí Bravu a dJazz, ve Skylink Live TV naleznete cMusic, iConcerts a Classicu, O2 ve své O2 TV nabízí taktéž cMusic. 

Rockového Rebela naleznete v nabídkách od Vodafone, O2 a T-Mobile. 

V satelitní distribuci hudby je následující situace: freeSAT má sice pouze „hlavní“ Óčko v SD, ale jinak kompletní nabídku skupiny Viacom (MTV/VH1), Skylink zase (v kombinaci s Live TV) nabídku Óčka a od Viacomu pouze MTV Europe cz a VH1/VH1 Classic, také nabízí (jako jediný) Retro a Rebel. Až za nimi se drží T-Mobile TV a Telly v satelitních variantách. 

Srovnání nabídky hudebních stanic na internetových platformách (PDF)

Srovnání nabídky hudebních stanic na satelitních platformách (PDF)

Rodinné programy

V internetové distribuci rodinných programů není od předchozího dubnového článku zcela nic nového, Déčko, Disney Channel a programy se značkou Nickelodeon své pozice udržují i nadále. Skylink Live TV v části „pořady pro děti“ zvládá držet krok s ostatními, v části „životní styl“ zcela propadá. Nabídka se zde rovná nule. 

V satelitní distribuci je situace obdobná. Déčko, Disney Channel, Nickelodeon, nebo Duck TV u každého z operátorů, Lala TV mimo Skylink u všech zbývajících. Nabídka je poměrně vyrovnaná u všech čtyř operátorů.

Srovnání nabídky rodinných stanic na internetových platformách (PDF)

Srovnání nabídky rodinných stanic na satelitních platformách (PDF)

Zpravodajské stanice

U cizojazyčných kanálů vzniká specifická situace, kdy je právě v satelitní distribuci obvyklá možnost příjmu nekódovaných zpravodajských stanic. Pro ne zcela košer marketing toho využívá operátor Skylink, který uvádí u svých nabídek poznámku „+ dalších 95 nekódovaných programů“. Ty ale vůbec nepocházejí z jeho vlastní nabídky, jsou pouze volně sledovatelné na klientově zařízení (dodaném operátorem nebo ve vlastnictví klienta). Tyto programy jsou ze srovnávacích seznamů zcela vypuštěny, zařazeny jsou pouze ty, jež operátor uvádí jako obsah některé z vlastních nabídek. 

U Skylinku tedy naleznete zpravodajské BBC World News, CNBC, Bloomberg nebo Euronews, satelitní televize Telly přináší kromě čtveřice TA3 (HD), Sky News, CNN, Al Jazeera také například čínský kanál CGTN nebo regionální „Makedonské slunce“. 

Hlavní součástí nabídky operátora freeSAT je balík maďarských programů (4× veřejnoprávní, RTL Klub a hírTV) a dále k němu ze zpravodajských namátkou CNN, Sky News nebo již zmiňovaný čínský CGTN. V satelitní T-Mobile TV je zastoupena opět TA3 (zde SD), CNN, Al Jazeera nebo opět makedonská Publika TV. 

Nabídku internetové distribuce jsme podrobně popsali v předchozím článku.

Upřesnili jsme nabídku Vodafone TV na základě nově zveřejněného přehledu – TA3 i Euronews jsou nabízeny v HD (Vodafone je jediným operátorem s nabídkou ve vysokém rozlišení). Došlo pouze k navýšení o jeden kanál, u operátora Telly se nově objevila polská Polo TV, jinak nabídka nedoznala žádných změn a nalézá se ve stavu, který jsme podrobně popsali v předchozím srovnání. U Telly poměrně velký balík polských a maďarských programů, kompletní portfolio ruské skupiny Pervyj kanal nabízí SledováníTV, jeho část i T-Mobile. 

Srovnání nabídky zpravodajských stanic na internetových platformách (PDF) 

Srovnání nabídky zpravodajských stanic na satelitních platformách (PDF) 

Pro dospělé

Zbývá ještě srovnání nabídek pro dospělé, kde kromě programů, notoricky známých z internetové distribuce, naleznete u Skylinku Penthouse Gold a Penthouse Quickies, které nejsou jinde zastoupeny. 

Srovnání nabídky stanic pro dospělé na internetových platformách (PDF)

Srovnání nabídky stanic pro dospělé na satelitních platformách (PDF)

Na závěr si srovnáme nejvyšší nabídky. Tedy „kolik za kolik“, neboli jednoduchá aplikace kupeckých počtů. 

Nejprve nabídky podle ceny, vzestupně. 

Nejlaciněji je u freeSATu nabídka Plus HD: 349 Kč. Pokračujeme přes T-Mobile (satelitní), tarif L: 599 Kč, obě varianty nabídek Telly Velký balíček: 600 Kč, k tarifu O2 TV Zlatá v ceně 749 Kč. O padesát korun více zaplatíte u SledováníTV za tarif Premium: 799,– a shodně 899 Kč za tarify XL internetové T-Mobile TV a Vodafone Komplet. Nejdráže pořídíte „Komplet“ od Skylinku v ceně 1100 Kč. Ceny jsou základní, bez akcí a zvýhodnění. 

Jak se nám promíchá pořadí, když si tytéž nabídky srovnáme podle počtu obsažených programů, opět vzestupně?

Začínáme u rovných 100 programů satelitní Telly. Pokračujeme 112 stanicemi u T-Mobile satelitní TV, 127 programy u Skylinku a 129 u freeSATu. První internetová TV se nachází přesně zde – je jí Telly se shodnými 129 programy. Dále následuje Vodafone TV, která uvádí pouze neurčité „130+“ (pravděpodobně 134 stanic). Taktéž 134 jich nabízí O2 Zlatá TV. Ještě více programů naleznete u internetové T-Mobile TV – 151 a úplnou špici drží SledováníTV s uváděnými 159 programy. 

ebf - tip - debata

(Poznámka: čísla pochází z oficiálních prezentací jednotlivých operátorů a jsou bez záruky.)

Přehledem zjistíme některé markantní rozdíly: operátor s nejvyšší cenou je co do zastoupení programů operátorem s jejich třetím nejnižším počtem, zatímco operátor s nejvyšší nabídkou co do počtu programů se nachází až na čtvrté pozici ve srovnání finančním.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Příznivec a znalec IPTV technologie, externí spolupracovník redakce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).