Hlavní navigace

Startuje bezplatný program Barrandov Plus, primárně ho naladíte v multiplexu 3

16. 5. 2015
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Pouhý měsíc po startu Kina Barrandov dnes spouští společnost Barrandov Televizní Studio již svůj třetí program, dětskou a dokumentární stanici Barrandov Plus.

Barrandov Plus zahajuje vysílání – bez UPC i O2TV

Společnost Barrandov Televizní Studio spouští dnes v 10.00 nový televizní kanál Barrandov Plus. Jeho program kombinuje pořady pro nejmenší diváky s evropskou i světovou dokumentární tvorbou. Šíření TV signálu je zajištěno prostřednictvím terestriální sítě Českých Radiokomunikací v multiplexu 3, Barrandov Plus je zároveň součástí satelitní nabídky Skylink (zde jsou programy dostupné taktéž v HD kvalitě), později by se měl objevit i v IPTV službě O2TV a kabelovce UPC Digital. Vysílání nové televize zahájí film Winx Club Movie, první z premiérové série animací o vílách Winx. První den vysílání přinese historické dokumenty a také unikátní sondu do světa záhad a nevysvětlitelných jevů.

Dokumentům věnuje Barrandov Plus devět hodin vysílacího času, a sice od osmé hodiny večerní do páté ranní, ranní a odpolední program bude každý den patřit dětem. Ti se hned v prvních měsících vysílání mohou těšit například na úspěšnou animaci z americké produkce Karcoolka (Hoodwinked) či Asterix a Obelix, vzdělávací vlastní tvorbu a rodinné filmy. Dokumenty odhalí nejzajímavější místa a události světových dějin. Barrandov Televizní Studio a.s. je součástí vydavatelství Empresa Media, do jehož portfolia patří také produkční společnost Real TV. Empresa Media vydává časopisy Týden, publicistický Instinkt a Instinkt Interview, společenské magazíny Sedmička a Sedmička Exkluziv, marketingový titul MarketingSalesMedia a také časopisy Top dívky, Popcorn nebo Animáček.

Lukáš Polák: TV Barrandov začala vysílat své kanály s vysokým rozlišením na satelitu Astra

Skylink ukončí distribuci v SD kvalitě

Satelitní operátor Skylink směřuje postupnými kroky k významnému technologickému kroku, kterým bude ukončení šíření programů v normě DVB-S. Programy, které bude možné nabízet pouze ve vysokém rozlišení, ukončí distribuci ve standardní kvalitě. Vysílatelé, kteří toho schopni nebudou, přejdou ve Skylinku alespoň na kódování MPEG-4/AVC v normě DVB-S2. Plán nabízet všechny populární programy v HD kvalitě už operátor avizoval ústy svého šéfa Jaromíra Glisníka, který je členem představenstva M7 Group, koncem loňského roku, konkrétně v listopadu, a to na konferenci Prague Business Breakfast.

Jak se ale ukazuje, šířením kanálů v SD i HD plán operátora nekončí. Cílem je právě ukončení šíření stanic ve standardním rozlišení. S velkými komerčními vysílateli, mezi které patří Nova, JOJ a Markíza, jsme na tomto přechodu dohodnuti, a to k 1. lednu 2017, kdy nebude jediný program distribuován v MPEG-2/SD, řekl DigiZone.cz Glisník, který upřesnil, že jednání se zatím netýkala společnosti Barrandov Televizní Studio, jež provozuje kanály TV Barrandov, Kino Barrandov a Barrandov Plus. Předpokládám, že budeme postupovat úplně stejně, konstatoval člen představenstva společnosti M7 Group.

Lukáš Polák: Satelitní diváky čeká výměna přijímačů, velké televize ukončí distribuci v SD kvalitě

Češi nechtějí za obsah na internetu platit

Češi nejsou zvyklí za videoobsah na internetu platit, a pokud ano, tak spíše symbolické částky. Potvrdil to aktuální průzkum společnosti Mediaresearch, který určitě nepotěší provozovatele služeb typu Voyo, Clubcard Kino a některých dalších. Streamované video patří na internetu mezi běžnou součást „brouzdání“ českých uživatelů, stále je ovšem doplňkem ke sledování televize, u které tráví i v letošním roce diváci nejvíce času. Nejpopulárnější platformou pro sledování videa na internetu je server YouTube následovaný Googlem, který může fungovat jako platforma pro různé portály s videoobsahem.

V průzkumu, jehož se zúčastnilo přes tisícovku respondentů, se mezi nejpopulárnější weby pro sledování videa umístil i server Ulož.to, který je běžným kanálem i pro možnost stažení nelegálního obsahu – filmy, seriály, hudební alba a podobně. V oblíbenosti sdílí čtvrtou pozici s internetovou televizí Stream.cz, jejímž provozovatelem je společnost Seznam.cz. Určitým překvapením průzkumu je i fakt, že co do popularity je v možnosti sledování on-line videa úspěšnější zpravodajský server iDNES.cz oproti iVysílání, tedy on-line portálu České televize. Obě služby od sebe dělí ale pouhé jedno procento a pohybují se okolo 25 %.

Lukáš Polák: Češi nejsou ochotni na internetu za video platit, mezi populárními servery je i Ulož.to

Stručně

České Radiokomunikace upravily v průběhu minulého týdne obsah svého zkušebního multiplexu ve standardu DVB-T2. Digitální zemská síť, kterou je možné naladit na kanálu 50 z vysílače Praha – Žižkov (Mahlerovy sady), obsahuje kromě testu v Ultra HD (rozlišení 4K) také vysílání v klasickém Full HD formátu.

Lukáš Polák: České Radiokomunikace upravily obsah zkušebního DVB-T2 multiplexu

Placená satelitní televize Sky působící ve Velké Británii, německy hovořících zemích a Itálii neuspěla u českých soudů s žalobou proti provozovateli služby Skylink lucemburské společnosti M7 Group. Sky žalovala Skylink právě kvůli tomuto označení, protože jí připadalo až příliš podobné jejímu názvu.

Lukáš Polák: Skylink může nadále používat své jméno, placená televize Sky s žalobou neuspěla

Čtyři tisíce nových klientů získal za první čtvrtletí pro svou službu O2TV operátor O2 Czech Republic. Vyplývá to z hospodářských výsledků, které telekomunikační společnost zveřejnila tento týden. Zatímco na konci loňského roku firma evidovala 184 tisíc klientů svého IPTV produktu, ke konci března to bylo 188 tisíc zákazníků.

Lukáš Polák: O2TV získala letos čtyři tisíce nových klientů, blíží se k dvousettisícové hranici

Tematická televize Sport 5, která je kromě nabídky placených služeb dostupná i jako součást pozemního digitálního vysílání, neuvažuje o odchodu z multiplexu 3 Českých Radiokomunikací. Serveru DigiZone.cz to sdělil Martin Šlechta, ředitel společnosti Sport 5, která stejnojmennou stanici provozuje.

Lukáš Polák: Sport 5 prozatím neuvažuje o odchodu z multiplexu 3 ve středních Čechách

Nejúspěšnější den za dobu své existence měl ve čtvrtek sportovní kanál České televize. Díky čtvrtfinálovému utkání hokejového šampionátu mezi českou reprezentací a Finskem dosáhl historicky nejvyššího celodenního podílu na dospělém publiku: 28,44 procenta. 

Jan Potůček: Historický rekord ČT Sport: ve čtvrtek dosáhla nejvyšší sledovanosti od svého vzniku

BRAND24

Ještě v průběhu léta letošního roku spustí provozovatel plnoformátové Televize Barrandov, společnost Barrandov Televizní Studio, svůj již čtvrtý program, tematickou stanici Barrandov Muzika. Oznámil to Jaromír Soukup, majitel a předseda představenstva firmy Empresa Media, do jejíhož portfolia TV Barrandov patří.

Lukáš Polák: Čtvrtý kanál Barrandova, stanice Barrandov Muzika, odstartuje v létě

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).