Hlavní navigace

Zajímavé fotografie z českého Google StreetView

15. 10. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 21971
Když jsme vás po spuštění českého StreetView vyzvali, abyste zasílali zajímavé úlovky a pohledy z této aplikace, vzala to řada z vás pěkně od podlahy a prošmejdili jste, co se dalo. A tak jsme ulovili i špatně parkující policisty, i slunící se studenty.

Podrobnosti o spuštění českého Google StreetView najdete zde.

Našli jste zajímavý záběr na Google StreetView?

Pošlete nám obrázek z obrazovky a ideálně link ze StreetView, o jakou lokaci šlo a když se nám obrázek bude líbit, odměníme jej nějakým drobným dárkem. Posílejte e-mailem na redakce -zavináč- lupa.cz

Na závěr článku budete moci hlasovat, takže si pamatujte název fotografie a vyberte nakonec tu, která vám přišla nejlepší.

Výběr fotografií není špatný, i když se ukazuje, že Google pokročil ve funkcích pro filtrování obličejů i například registračních značek vozů. Následující obrázek od Jiřího Částky je z Prahy z Mostecké ulice směřující na Karlův most, kde se vymazání registrační značky, postaru espézetky, nepovedlo:

Nevymazaná poznávací značka

StreetView zajímavosti: SPZ se nepovedlo vymazat

Naopak ze Strahova je snímek studentské pohody mezi bloky 8 a 9 – ten si stále ještě můžete v StreetView dobře prohlédnout ze všech stran i přiblížit, jak nás na to upozornil Martin Slovák (ne, on na té fotce není):

Studentská pohoda na Strahově

StreetView zajímavosti: studentská pohoda na Strahově

Ovšem nemusí jít jen o finančně bezbolestné snímky. Na následujícím obrázku z Dlouhé ulice v Praze majitel Mercedesu neušel pozornosti policie a na poslední chvíli brání odtahu svého auta, nicméně to (jak motorizovaní Pražáci jistě vědí), už něco stojí. Registrační značka je poctivě rozmazána a o totožnosti nešťastníka se můžeme z málo ostré fotky jen dohadovat. Snímek je k dispozici online. Snímek zaslal Tomáš Pflanzer.

Pokuta v Dlouhé

StreetView zajímavosti: pán dostává pokutu

V Dykově ulici si zase Jiří Čech povšiml policistů, kteří obhlížejí automobil. Jenže, co s ním dělají? Proč se dívají pod auto? Jen špatně zaparkované auto to asi nebude, dveře má vůz otevřené a vedle stojí někdo v civilu, zřejmě majitel. Co myslíte, co se stalo? Jde jen o špatné parkování, nebo má fotka nějaký hlubší příběh? Obhlédněte terén sami a zkusme na to přijít, jaký příběh je za touto fotkou …

Policie obhlíží a nevíme proč

StreetView zajímavosti: policie obhlíží a nevíme proč

Jenže ani Policie nevyvázla před bedlivým panoramatickým okem Google a méně panoramatickým okem našich čtenářů bez úhony. Takhle si zaparkovala Policie služební vůz v Praze ve Strojnické ulici. Dnes tam už ale není, píše Tomáš Pangrác.

Policie vždycky nějak zaparkuje

StreetView zajímavosti: Policie parkuje

A víte, proč Policie na předchozím obrázku parkuje na zákazu? Protože si musela jít uvolnit místo oblíbenou policejní hrou botičkovaná. V sousední ulici Dukelských hrdinů její výsledek kamera opět zaznamenala a můžete si vesele projít živě obotičkované parkující vozy. Povšimla si redakce.

Obotičkované automobily

StreetView zajímavosti: botičky

Asi proto řada pražanů volí pro pohyb Prahou kolo a tentýž dopravní prostředek využívá i k transportu nejroztodivnějších předmětů. Jako pán na obrázku z pražské Kampy. Zda jde o turistickou atrakci placenou magistrátem pro zvýšení koloritu místa, netušíme, leč úlovek Matěje Dvorského oceňujeme.

BRAND24

Cyklista na Kampě

StreetView zajímavosti: cyklista na Kampě

A když cyklista musí, tak musí. Tento pán v Brně na cyklostezce za Avionem neodolal volání přírody. Zaslal Jiří Missbach.

Cyklista – když musí tak musí

StreetView zajímavosti: když musíš, tak musíš

A co vy? Našli jste nějaký zajímavý záběr? Pošlete nám jej do redakce. A pokud jste štěstí neměli, můžete alespoň hlasovat, který snímek se vám z této nabídky líbil nejvíce.

Který obrázek se vám líbil nejvíce?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).