Hlavní navigace

Netflix letos expanduje do Německa i Rakouska, Česko zatím úspěšně míjí

21. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Služba už je v současné době dostupná pro více než 48 milionů uživatelů v přibližně 40 zemích světa. Produkuje například úspěšný seriál House of Cards s Kevinem Spaceym.

Videoportál Netflix, který nabízí za měsíční poplatek k legálnímu zhlédnutí řadu filmů a seriálů, oblibu si tu získala především původním tvorba v podobě House of Cards s Kevinem Spaceym, včera oficiálně oznámil, že chystá expanzi do dalších šesti evropských zemí. Dvě přitom přímo sousedí s Českou republikou. Jde konkrétně o NěmeckoRakousko. Dalšími čtyřmi trhy, kde se Netflix do konce roku objeví, jsou Švýcarsko, Francie, BelgieLucembursko. O České republice nebo Slovensku se Netflix v tiskové zprávě nezmiňuje – ani v souvislosti s budoucí expanzí.

BRAND24

K TÉMATU: V Německu a Francii by mohl na podzim začít fungovat portál Netflix

Netflix chce v zemích, kde bude nově dostupný, nabízet nejen hollywoodskou tvorbu, ale také lokální obsah včetně filmů a seriálů. Uživatelé portálu samozřejmě budou mít k dispozici veškeré atraktivní tituly, na něž jsou zvyklí uživatelé v ostatních státech, například již zmiňovaný House of Cards. Netflix v současné době působí ve více než 40 zemích a počet jeho klientů překročil 48 milionů. Už v minulosti provozovatel on-line videoportálu, který je dostupný například i na chytrých zařízeních, expandoval do Velké Británie, Irska, Dánska, Finska, Norska, ŠvédskaNizozemska.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).